Sportschef om VM: Jeg tror på Chris Anker

Matti Breschel er normalt eneste danske bud på en VM-medalje, men DCU-sportschefen tror på Chris Anker i år.

Sportschef om VM: Jeg tror på Chris Anker

Matti Breschel suger sædvanligvis al opmærksomhed, når det gælder vurderinger af de danske medaljemuligheder ved VM.

Men i år er det anderledes. For Breschel har ikke ramt sit topniveau, og sportschefen i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, har fidus til, at Chris Anker Sørensen kan stjæle rampelyset.

- Måske er vi ikke så friske med udmeldingerne, som vi var, da Matti var helt på toppen. Men jeg tror, at Chris Anker måske kan komme med en overraskelse søndag, siger Lars Bonde.

Chris Anker Sørensen har flere gange præsteret stærkt ved mesterskaber som VM og OL.

Ved OL i 2008 blev danskeren nummer 12 efter en imponerende indsats i finalen, og Sørensen kan også med sit solide hjælpearbejde tage en del af æren for, at Matti Breschel vandt VM-bronze samme år - og sølv to år senere i Australien.

Lars Bonde knytter sin optimisme til, at Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren har været stærkt kørende den seneste måned, blandt andet i de to World Tour-løb i Canada, hvor han sluttede i top-20 begge dage.

- Chris har virkelig vist, han har selvtillid. Jeg så løbet, han kørte i Canada, hvor han måske var en af de bedste, og det var mod folk, der er blandt favoritterne på søndag.

- Så hvis han har lidt tur i den, kan han ende helt i top. Han har formen til det, og jeg ved, at han er 100 procent motiveret.

DCU-sportschefen vurderer, at årets VM er meget åbent.

- Viften er bredt ud for, hvem der tror, de kan ramme den på søndag, og det er egentlig meget spændende, siger Lars Bonde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.