Sportsdirektør: Alberto har vist ikke brækket noget

Alberto Contador er tilsyneladende sluppet billigt fra sit styrt på 1. etape af Tour de France

Alberto Contador styrtede på Tourens første etape, men har tilsyneladende ikke brækket noget. Foto: Scanpix

Alberto Contador styrtede på Tourens første etape, men har tilsyneladende ikke brækket noget. Foto: Scanpix

BASTIA:Alberto Contador var det mest prominente navn, som styrtede på 1. etape af Tour de France.

Spanieren fra Saxo-Tinkoff fik straks en cykel af holdkammeraten Matteo Tosatto, og de øvrige hjælperyttere fra det danske hold var omkring, da Alberto Contador trillede i mål lidt efter etapevinder Marcel Kittel fra Argos-Shimano.

Han var forslået på den ene side af kroppen, og så ud som om han havde slået den ene arm. Det første man kigger efter på en cykelrytter, er om armen hænger som om kravebenet er brækket, det gjorde spanierens arm ikke.

- Umiddelbart har han ikke brækket noget. Han bliver tilset af lægen. Han er selvfølgelig øm, det er man, når man ryger i asfalten med høj fart, siger holdets sportsdirektør Dan Frost.

Selv siger Alberto Contador, at hans skulder er øm.

- Jeg er ok. Nu ser vi, hvordan jeg har det i morgen, siger spanieren ifølge AFP.

- Tour de France ved man aldrig, hvad der sker. Der var en rytter foran mig, som ikke satte farten ned i tide, og så lå jeg der pludselig.

På Twitter skriver Contador:

- Vi tror ikke, at noget er brækket. Nu skal der is på og hviles, men asfalten i Frankrig er hård.

En anden sportsdirektør, Philippe Maudiut, konstaterer, at smerterne som regel først kommer dagen efter, så på det danske mandskab holder de formentlig vejret i spænding.

Normalt får rytterne samme tid som etapevinderen, hvis styrtet er sket indenfor de sidste tre kilometer. Dette styrt skete lidt længere ude, men på grund af etapens store kaos med en bus, som spærrede målområdet til kort før mål, mister Alberto Contador ikke tid.

Også en anden af forhåndsfavoritterne, Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), blev også ramt af styrtet. Det samme gjorde enkeltstartsverdensmester Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step)./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.