Sportslig børnehave

Børnene i det gamle lægehus på Doktorvænget glæder sig til renovering

Børnepasning 1. oktober 2003 06:00

STØVRING: De 36 børn i børnehaven på Doktorvænget i Støvring glæder sig i disse dage. I morgen skal de pakke legetøjet ned, så de er klar til at flytte ud af deres lokaler på lørdag og begynde et nyt ophold i Støvring Idrætsforenings klubhus. Her skal de bo de næste tre en halv måned indtil, børnehaven er renoveret. Børnenes nuværende lokaler skal være tidssvarende, og det betyder, at de to gamle toiletter bliver pillet ned og slået sammen til et stort legerum. Desuden skal trappen og væggene op til overetagen males, og der skal laves en ekstra udgang til legepladsen. Derudover bliver der installeret en skydedør mellem de to stuer, så rummene kan slåes sammen i tilfælde af større arrangementer. - Vi behøver mere plads til forældremøder og julehygge, for i øjeblikket har vi ikke pladsen til det, så vi har indtil nu været nødt til at rykke ud af huset. For nylig holdt vi forældremøde i byrådssalen fordi, vi ikke kunne være andre steder, fortæller børnehavens leder Anna Marie Petersen. Bygningen har tidligere været brugt som lægebolig, nemlig indtil den for 35 år siden blev taget i brug som den første børnehave i Støvring kommune. Af Jan Bak Harders bog ”Støvring - fra bondelandsby til stationsby og landevejsby” fremgår det, at bygningen blev opført efter 1. Verdenskrig som direktørbolig og administrationsbygning for Danmarks største kartoffelmelsfabrik. Desuden skriver forfatteren, at kælderen blev brugt til margarinefabrik omkring 1930, hvorefter bygningen blev lavet om til lægehus i 1936-1937. Børnene har været med i processen helt fra begyndelsen, og de glæder sig meget til at komme over i klubhuset, hvor der er en stor gymnastiksal. Hver fredag i hele november inviterer børnehaven bedsteforældre til at komme og lege gamle lege med børnene, da der ikke er plads til det på Doktorvænget. Derudover ser både børn og voksne frem til komme ud og spille fodbold på klubbens baner og lære et nyt område at kende. Flere forældre kommer for at hjælpe med flytningen, og det glæder Merete Buhl, der er formand for forældrebestyrelsen. - Jeg har ikke hørt meldninger om, at det er besværligt at aflevere børnene et andet sted, men jeg tror også, forældrene går ind i projektet, fordi de ved, at de efter renoveringen får noget, der er i orden, siger hun. Det er ikke kun børnene, der får glæde af de nye omgivelser - det gør personalet også. Foruden renoveringen bliver der også plads til hæve-sænke pusleborde og andre forbedringer for personalet. Børnehaven er selv med til at finansiere renoveringen, da institutionen i flere år har sparet op af vedligeholdelsespengene.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...