Brønderslev

Sportsnavne gør byen ære

Morten Hedegaard Årets Idrætsleder

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Magnus Johannesen, måske en ny Viktor Axelsen.

BRØNDERSLEV:Det blev træner i Brønderslev Golfklub, Morten Hedegaard, der blev Årets Idrætsleder 2017 i Brønderslev.

Han blev hyldet i Brønderslev Golfklub af Bjarne Axelsen fra priskomiteen samt af Nordjyske Bank.

Bjarne Axelsen konstaterede, at Morten Hedegaard siden 2014 har været træner i klubben, og han har forstået at gøre golfsporten til en spændende og herlig udfordring for alle i klubben.

- Han har igangsat nye træningsmetoder i undervisningen. For eksempel "Gå til golf" internt i klubben samt Aim Point, der er et putting-system, som tiltrækker golfspillere fra hele landet til undervisning heri.

- I forhold til Brønderslevs størrelse er han ved at få etableret en stor juniorafdeling. Han gør sporten til en leg, ligesom leg bliver en del af undervisningen, hvilket fastholder interessen hos de unge.

- Morten Hedegaard er én af landets dygtigste trænere. Golfspillere kommer fra mange egne af Danmark, for at få undervisning af ham, ligesom han er hjælpetræner for damelandsholdet. Han har sammen med Nordjyllands Idrætshøjskole etableret en golflinje på skolen.

- I Brønderslev Golfklub har han formået at løfte det sportslige niveau år for år, så der nu er blandt andet et hold i Santandérdivisionen, der består af de otte bedste hold i Danmark. Dertil kommer hold i 3. division, kvalifikationsrækken, 2. division piger/damer, 2. division for superveteraner samt 3. division for seniorer.

- Morten Hedegaard er vellidt, imødekommende og lige engageret, hvad enten det er en nybegynder eller en elitespiller, han skal undervise.

- Han er med til at skabe et godt klubliv ved sin væremåde. Han er glad, aktiv og igangsættende både med hensyn til det sportslige, men også i forhold til medlemstilgang og besøgende greenfeespillere, oplyste Bjarne Axelsen.

Santanderholdet

Årets Sportsnavn Senior blev Santanderhold. Holdet består af Holdleder Erik Aagaard Andersen, Malthe Laustsen, Jakob Kollerup, Morten Hedegaard, Jesper Gunder, Frederik Kjettrup, Tobias Krog Dalsgaard, Mads Hedegaard og Nicolai Sørensen.

- De unge mænd har gennem de seneste fem år formået år efter år at rykke en klasse op, startende med kvalifikationsrækken til 3., 2. og 1. division og nu Santanderdivisionen, der er den absolutte elite i Danmark.

- Dette har givet genlyd over hele landet, og de er i sportspressen blevet kaldt Opkomlingene fra Brønderslev, da det normalt kun de helt store klubber, der kan være med her. De har sat Brønderslev på golfens landkort.

Bjarne Axelsen konstaterede, at alle er klubbens egne spillere, hvilket vil sige, at de er vokset op i klubben. Der er ingen tilkøbte udefra.

- Holdet er meget behjælpelige i klubben, og træner ofte med de kommende spillere i juniorgruppen, for hvem de er forbillede.

- Desuden laver holdet maratongolf en gang årligt, for at samle penge ind til klubben og støtte forskellige projekter.

I år er de så rykket op i Santanderdivisionen, der består af de otte bedste hold i Danmark. Det er golfens absolutte elite, der er her. Her har de så dystet først mod de tre andre vestlige hold om det fynsk-jyske mesterskab. Denne dyst vandt de, hvorefter de gik videre til spillet om danmarksmesterskabet mellem de fire bedste hold i Danmark. Her vandt de bronze efter en meget spændende finale.

Bjarne Axelsen kaldte dem flotte ambassadører for Brønderslev Kommune.

Årets Sportsnavn

Årets Sportsnavn, Magnus Johannesen, er 15 år, bor i Brønderslev, og har indtil sommeren 2017 spillet i Brønderslev Badminton Club. Grundet nødvendigheden i fortsat at udvikle sig spillemæssigt har Magnus måtte flytte klub til Triton Aalborg samt skifte skole til en eliteidrætsklasse i Aalborg for dermed at få større udfordringer samt øget morgentræning.

- Magnus Johannesen har haft et helt forrygende år 2017, der har resulteret i en udtagelse til Ungdoms-Verdensmesterskaberne i Indonesien fra 9-22. oktober 2017. En udtagelse, der er helt exceptionel ikke mindst fordi at Magnus Johannesen er yngste deltager udtaget af Badminton Danmark. Magnus Johannesen er udtaget til trods for at man kunne have valgt spillere op til tre år ældre, fortalte Bjarne Axelsen.

- I sidste sæson, der blev afsluttet i juli, sluttede Magnus Johannesen som nummer ét på den danske rangliste i U15 i såvel herresingle som herredouble og højdepunktet for den sæson var, at han blev dobbelt danmarksmester i netop herresingle som herredouble i april i Greve. Samme weekend blev Magnus Johannesen af Badminton Danmark desuden kåret til "Årets spiller" i U15 rækken med ordene "Dygtig, talentfuld - har evnen til at lære, Udvikler sig kontinuerligt, Lyttende, Håndterer pres, Modig, Seriøs, Legen og glæden er tydelig, Sympatisk, Vellidt, En rigtig god kammerat.

Siden august har Magnus Johannesen været U17’er og er dermed yngste årgang af to årgange i U17-rækken. I den ene turnering, der har været afholdt til dato, vandt Magnus Johannesen herresinglen.

Magnus Johannesen er en del af Badminton Danmarks Eliteungdomsgruppe, hvor man kvalificerer sig ud fra kriterierne: "Spillere, som vurderes til at have et overgennemsnitligt potentiale til at begå sig på det internationale niveau".

- Viljestyrke, målrettethed, ambitiøs indstilling, vindermentalitet og samtidig en god kammerat er ord der kendetegner den dygtige badmintonspiller. Magnus Johannesen er fremtiden i Dansk Badminton - og fortjener at blive kåret til Årets Sportsnavn 2017 efter et helt igennem forrygende flot år, udtalte Bjarne Axelsen på vegne af komiteen.

Der var diplom og en kontant gave fra Nordjyske Bank til de tre prismodtagere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.