Tyverier

Sprængte pengeautomat i luften

Tyve brugte sprængstof for at komme ind i hæveautomat i Terndrup

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Claus Søndberg

TERNDRUP:Pengeautomaten i Sparekassen Hobro i Terndrupcentret i Terndrup blev natten til torsdag sprængt i luften af nogle indbrudstyve.

Sprængstofkuppet skete klokken 02.05, og efterlod bygningen med store skader efter eksplosionen. Derudover blev der fundet glasskår fra sparekassens indgangsparti op til 100 meter væk fra gerningsstedet.
Braget fra eksplosionen vækkede naturligvis en hel del mennesker i Terndrup, og vidner så tre gerningsmænd flygte fra stedet i en VW Passat stationcar. Der er dog ikke nogen nærmere beskrivelse af hverken de tre personer eller bilen.
Skal have bygningen stivet af
- Vi skal have kigget på gerningsstedet og fundet ud af, hvad det er for noget sprængstof, der er blevet brugt.
- Om det er på niveau med en rørbombe, eller om der måske er blevet brugt plastisk sprængstof, siger vagtchef Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi.
Tidligt torsdag morgen venter politiet dog på, at bygningen bliver stivet af, så man kan arbejde i den uden fare for, at der er noget, der styrter sammen på grund af skader fra eksplosionen.
Afledningsmanøvre
Et kvarters tid inden eksplosionen i Terndrup forsøgte nogen at bryde ind i Sparekassen Himmerland i Skørping. Her blev der brudt en glasdør i indgangspartiet op, og tidslåsen til et pengeautomat i vindfanget blev slået i stykker.
Indbruddet satte alarmen i gang, hvorefter tyvene forsvandt.
- Det kan have været en afledningsmanøvre i forhold til det, der skete lidt senere i Terndrup, siger vagtchef Bent Højgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.