Spritbilist kørte i forkert retning på motorvejen

Bilisten kørte 15 kilometer, inden han blev stoppet af politiet

Arkivfoto

Arkivfoto

FYN:Påsken er højtid for frokoster, der i mange tilfælde bliver både langvarige og våde. Derfor er der traditionelt også en del bilister, der kører med spiritus i blodet, og det kan Fyns Politi blandt andet skrive under på.

Omkring 10 personer er natten til søndag blevet taget i at køre i påvirket tilstand på de fynske veje. Deriblandt er en mand, der kørte den forkerte vej på motorvejen.

- Klokken 04.10 får vi en anmeldelse om en bilist, der kører på motorvejen fra Nyborg til Langeskov i den forkerte side. Det er en 39-årig mand fra Svendborg, siger vagtchef Thomas Bentsen.

- Selv om han måske nok er lokalkendt, skal man have fået en del at drikke, før man kører i den forkerte side af motorvejen, siger vagtchefen, der ikke vil fortælle, hvilken promille manden blev målt til.

Lastbilchauffør med høj promille

Bilisten nåede at køre cirka 15 kilometer i den gale retning, før politiet stoppede ham. Han kan se frem til at blive sigtet for mere end blot overtrædelse af færdselsloven, siger vagtchefen.

Fyns Politi oplyser, at det ikke har haft en særlig påskekontrol, men har fået god hjælp fra borgere rundt omkring i kredsen.

Også i det sydlige Jylland melder politiet om en række spritbilister. Det værste tilfælde var en polsk lastbilchauffør, der blev stoppet på motorvejen nord for Haderslev med en udåndingspromille på 2,0.

Selv om hans sættevognstog slingrede på motorvejen, var han ifølge vagtchefen ikke særligt påvirket at den høje promille.

Flere andre politikredse melder også om spirituspåvirkede påskebilister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.