Spritbilister rullede ud på de nordjyske veje - årvågne borgere fik dem stoppet

Flere steder i landsdelen var spritbilister på spil i weekenden

Mette Siggaard
Arkivfoto
Spirituskørsel 10. september 2018 12:57

Mariager/Aalborg/Storvorde: Tre bilister med for meget alkohol i blodet blev i løbet af weekenden stoppet på de nordjyske veje.

I Mariager ringede en 29-årig mand søndag eftermiddag til vagtcentralen. Han havde siddet med en person på Østergade i Mariager og fået en øl eller to. Personen var derefter hoppet i sin bil for at køre hjem. Det fik den 29-årige til at kontakte politiet, som straks sendte en patrulje til stedet. De fandt hurtigt den 58-årige mand, som fik lov at puste i alkometeret.

Promillen endte på 0,72, så manden blev sigtet for at køre bil i påvirket tilstand og blev taget med til Hobro Sygehus, hvor en blodprøve skulle bekræfte målingen, fortæller Nordjyllands Politi i døgnrapporten.

Et lignende opkald fik politiet fra Storvorde fredag. Anmelderen havde lige set en personbil køre i grøften, hvorefter føreren af bilen forlod stedet til fods.

En patrulje kørte derfor ud for at finde manden. De opdagede en gående person, som passede på signalementet.

Manden virkede beruset, så han fik lov at puste i betjentenes medbragte alkometer. Det slog ud.

Manden blev anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand.

I weekendens tredje tilfælde var det en af politiets patruljer, som søndag lagde mærke til en en sort Ford Focus, der blev kørt noget usikkert, da de kørte på Scheelsmindevej i Aalborg.

Bilen kørte ind på en tankstation, hvor patruljen straks fulgte efter, så de kunne få en snak med føreren af bilen. Da de rettede henvendelse til den 22-årige mand kunne de se, at han var påvirket.

Alkometeret blev derfor fundet frem.

Det viste en promille på mere end det tilladte, som betød, at manden blev sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Da betjentene visiterede manden, fandt de desuden fem gram hash i hans forlomme.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...