EMNER

Sprogene er vigtige

Hjørring Gymnasium sætter fokus på fremmedsprog og EU med sprogdag

Engelskundervisningen er naturligvis vigtig at følge med i, men det er muligvis ikke nok, hvis man vil gøre sig karriere inden for EU. 	Arkivfoto: Claus Søndberg

Engelskundervisningen er naturligvis vigtig at følge med i, men det er muligvis ikke nok, hvis man vil gøre sig karriere inden for EU. Arkivfoto: Claus Søndberg

HJØRRING:Det er vigtigt at kunne mindst et fremmedsprog, og der er karrieremuligheder forude, hvis man er god til det. Det vil Hjørring Gymnasium gerne fortælle eleverne i 2.g, når de fredag erstatter den normale undervisning med en sprogdag med temaet EU.

- Det er en del af en større strategi om at sætte fokus på sprog. Vi vil gerne højne fremmedsprogenes profil, siger uddannelseschef John Riedel.

Gammel elev vender hjem

I løbet af dagen skal eleverne arbejde med at oversætte EU-tekster, rappe om EU’s arbejde og høre fra forskellige oplægsholdere. Blandt andet en tidligere elev, som nu arbejder professionelt som oversætter.

- Det giver noget ekstra at have en tidligere elev med. Så kan de unge snakke direkte med en person, som har været, hvor de er nu, siger John Riedel.

Tendens i samfundet

Han ser en øget efterspørgsel fra erhvervslivet efter unge, som er dygtige til sprog, men der er en lidt misvisende tendens i samfundet.

- Mange tror måske, at det er fint nok at kunne engelsk, men det er en sandhed med modifikationer. I EU taler man 23 officielle sprog eksempelvis, og derfor vil vi gerne vise de unge, at man også kan gå den vej, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden