Sprogtrolden på tur

Bibliotek har været på mange besøg med sprogstimulering

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Brønderslev Bibliotek har i efterårets løb været på besøg hos en række dagplejere i kommunens opland med projekt Sprogtrolden.

De to bibliotekarer Jytte Albrektsen og Laila Hansen har gæstet 10 legestuer med ”Sprogtrolden”, der er sprogstimulering for dagplejere og dagplejebørn.

Sprogtrolden er et koncept, som de to bibliotekarer har udviklet sammen, og det er et af de sidste tiltag i bogbusprojektet ”Det gode liv i landområderne”, der slutter med udgangen af året.

Målet har været at støtte dagplejerne i deres arbejde med de små børn, give nye ideer til sprogstimuleringen og bidrage til at styrke den læselyst og senere læseevne alle ved er så vigtigt og som skal starte så tidligt som muligt.

- For at blive en god læser er det vigtigt, at voksne læser højt og fortæller historier, så barnets sprog stimuleres mest muligt. Vi vil gerne være med til at styrke læselysten ved at støtte dagplejerne i deres arbejde. Rigtig mange dagplejere i oplandet booker bogbussen til regelmæssige besøg i legestuerne, og det samarbejde ønskes vi at gøre endnu bedre, siger Laila Hansen.

Sprogtrolden har været en kombination af sang, musik og hygge for børnene og en snak med dagplejerne omkring de bøger og materialer, der kan bruges i det daglige arbejde med børns sprog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.