Ståle vil trodse skader: FCK skal matche FCM til august

Ståle Solbakken vil forhindre FCM i at stikke af sted i næste sæson, selvom FCK er amputeret fra sæsonstarten.

FC København er allerede nu i gang med at forbedre sig til næste sæsons medaljekamp.

FCK-manager Ståle Solbakken har opgivet at indhente førerholdet FC Midtjylland, som ifølge nordmanden allerede kørte FCK agterud i guldkampen i august med en stærk sæsonåbning i Alka Superligaen.

FCM har gjort det til lidt af en vane at begynde turneringen bedre end FCK, der til sommer må indlede sæsonen med flere langtidsskadede profiler - Andreas Cornelius, Bashkim Kadrii og Danny Amankwaa.

Ståle Solbakken vil forhindre, at FCM endnu en gang stikker af, og derfor skal sæsonens sidste seks ligakampe bruges til at spille det amputerede FCK-hold sammen. Sideløbende venter der en pokalfinale mod FC Vestsjælland.

- Vi skal spille pokalfinale, men vi skal samtidig arbejde med at finde balancen til næste sæson. Vi ved, at der går lang tid, før at Bashkim, Cornelius og Amankwaa er med igen.

- Vi har ikke penge til at købe erstatninger for dem. Det er lønbudgettet ikke til. Der er jo også en grund til, at vi har købt dem. Jeg har købt Bashkim og lovet ham en rolle. Det samme med Cornelius.

- Vi skal finde en balance. Det kan måske være lejeaftaler, så vi er klar fra starten af næste sæson, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden blev ansat i begyndelsen af sidste sæson på et tidspunkt, hvor FCM havde slået et stort hul til FCK i tabellen. Midtjyderne tabte senere pusten, så AaB kunne vinde mesterskabet.

I denne sæson gentog FCM den gode start og styrer lige nu sikkert mod guldet.

- Vi tabte guldet i august. Hvis man ser på de seneste to sæsoner, så har FCM sammenlagt taget 30 point mere end FCK i de første ti spillerunder.

- Da jeg kom i sidste sæson, var vi 15 point efter. I denne sæson var vi ni point efter, og det har vi ikke råd til igen, siger Solbakken.

Søndag vandt FCK 2-1 over Esbjerg i Telia Parken efter to scoringer i de sidste 20 minutter.

De mange langtidsskader betød, at FCK-manageren sendte spillere på banen, som han under normale omstændigheder havde holdt på bænken.

- I den ideelle verden var der to-tre spillere, der ikke skulle have været på banen mod Esbjerg. Nogle af dem spillede med skavanker og kunne ikke spille på 100 procent, siger Solbakken uden at nævne navne.

Selv om FCK måtte slide hårdt for sejren over de vestjyske nedrykningskandidater, så mener manageren ikke, at man kan forvente mere af FCK lige nu.

- Det synes jeg ikke. Vi spillede bedre og bedre (mod Esbjerg, red.), og nogle af spillerne var lidt ude af deres normale positioner. To-tre af dem skulle aldrig have spillet den kamp.

- I de seneste 20-22 kampe mod danske hold har vi kun haft to nederlag, og man kan også vælge at sige, at det er godt gjort, siger Solbakken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.