Stadig årets mandelgave

KIM LARSEN pryder forsiden af denne 16. årgang (i nyere tid) af ATS i bogform, i øvrigt for første gang med omslag i noget så moderne som farver!

KIM LARSEN pryder forsiden af denne 16. årgang (i nyere tid) af ATS i bogform, i øvrigt for første gang med omslag i noget så moderne som farver!

Gad vide hvad der egentlig har stået i den faldne it-direktør Stein Baggers kalender: “Fitness.dk - pilates m. Jønke”, “Brunch med Palle Pumpgun”, “Foredrag i Børsen Executive Club - herefter hjem og forfalske underskrifter”? Fantasien - og det ofte sprudlende sprog - fejler ikke noget hos Ole Rasmussen og Gorm Vølver, de krøllede storhjerner bag ATS, det suverænt morsomste ved det storkøbenhavnske fænomen Politiken. Her bliver hverdagens helte (og især det modsatte) endevendt, dyppet og hængt ud til almindelig morskab, og tankevækkende nok skal der egentlig kun ganske få graders drejning til for at få nogle af tidens politikere til at virke (endnu mere) latterlige. At gå løs på Ny/Liberal Alliance ligger lige for: “Nasercistisk Folkeparti har d.d. ændret navn til Liberallende Alliance”- “ATS - At Tænke Sig 2008” er bestemt ikke nogen dårlig årgang, selv om den nok i højere grad end et par af de tidligere samlinger skal nydes i små og nøje afmålte doser, for humoren havner meget det samme sted - og hellere end gerne ude på landet eller i meget små bysamfund, for selv om Rasmussen & Vølver har aflivet Elvira Mor-tensen fra Flauenskjold, synes ATS (men sikkert først og fremmest eksil-aalborgenseren Rasmussen) stadig, at det er sjovt at skrive om Nøvling Centralskole og dens svaghed for at vise filmen “Bæveren - den lille ingeniør” ved mindst give lejlighed! Nogle indfald rammer lidt forbi, og der er mange vandede vittigheder med denne gang - men helt kedeligt er det i hvert fald ikke, når ATS-duoen opregner nogle af de byggefirmaet, der har lånt penge i Roskilde Bankerot: Knald I Låget Entreprises, Midtsjællands Platugle Central, K. Thomsen & Ekskones Knaldhyttefabrik og Skodbyg (og tidl. Entreprenørfirmaet Fata Morgana). Eller når en hvilken som helst online-debat hos ATS bliver forstyrret af en personage af dybt tvivlsom herkomst ved navn Bolsjefar... Desværre rækker ATS-årbogen (som altid) kun fra oktober sidste år til september i år - så den store Stein Bagger-opregning må vi vente med til næste år. Indtil da er “ATS 2008” fortsat årets bedste bud på en mandelgave af den noget mere langtidsholdbare slags. Og i øvrigt til absolut overkommeligt pris, tekstmængden taget i betragtning. Ove Nørhave ove.noerhave@nordjyske.dk Ole Rasmussen og Gorm Vølver: “ATS - At Tænke Sig 2008” 180 sider, 99 kroner Politikens Forlag