Udland

Stadig dyb uenighed om Ukraine efter Nato-Rusland møde

Nato og Rusland er stadig uenige om det meste, viser et møde mellem parterne onsdag i Bruxelles.

NATO Secretary-General Stoltenberg speaks during a joint press conference at the NATO Summit in Warsaw Foto: Reuters/Kacper Pempel

NATO Secretary-General Stoltenberg speaks during a joint press conference at the NATO Summit in Warsaw Foto: Reuters/Kacper Pempel

Nato og Rusland er dybt og vedvarende uenige om konflikten i Ukraine, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter et møde mellem parterne onsdag i Bruxelles.

- Ruslands handlinger har undermineret sikkerheden i det euro-atlantiske område, siger Jens Stoltenberg efter mødet i det såkaldte Nato-Rusland Råd i Natos hovedkvarter.

- De allierede (Nato-landene, red.) og Rusland har dybe og vedvarende uenigheder om krisen, siger han.

På mødet har Nato-landene samtidig orienteret Rusland om de beslutninger, som de har truffet på Nato-topmødet i Warszawa i sidste uge.

Her besluttede 28 Nato-landes stats- og regeringschefer blandt andet at udstationere fire kampklare bataljoner på omkring 4000 soldater fordelt på Estland, Letland, Litauen og Polen.

Det er ifølge Nato en reaktion på Ruslands fremfærd over for Ukraine, hvor russerne med annekteringen af Krim-halvøen har vist, at de er klar til at bruge militær magt mod suveræne lande i Europa.

Rusland briefede samtidig om de skridt, som de tager efter Nato-beslutningen, lyder det i Stoltenbergs referat af mødet.

- Gennemsigtighed og nedbringelse af risici er særligt vigtigt, hvis vi skal undgå hændelser, ulykker og misforståelser, siger Jens Stoltenberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst