Stadig relativt få tvangsauktioner

Vest- og Sydsjælland er værst ramt, viser tal for august

I løbet af det seneste år er i alt 3056 danske boliger endt på en tvangsauktion.
Erhverv 4. september 2015 11:00

KØBENHAVN: I august var der 291 tvangsauktioner. Det er 8 færre end i juli. Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for august 2015.

- Antallet af tvangsauktioner er overordnet set faldet til et lavt, forholdsvist stabilt niveau. Det vidner om, at danske boligejere generelt er blevet bedre til at betale ydelsen på deres boliglån, siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

Fordelingen af tvangsauktioner på tværs af Danmark er dog skæv. En stor andel af det seneste års tvangsauktioner er i Vest- og Sydsjælland. Landsdelen står for 27 pct. af tvangsauktionerne, mens kun 14 pct. af landets ejerboliger ligger i landsdelen. Det viser en opgørelse fra Realkreditrådet.

I alt har 3056 boliger fra august 2014 til og med juli 2015 været under hammeren.

- Det er ofte en skilsmisse, ledighed eller sygdom, der fører til problemer med at betale ydelsen på realkreditlånet. Normalt vil boligejere i problemer sælge deres bolig og finde sig et billigere sted at bo. Men en kombination af fald i huspriserne samt lange salgstider i nogle områder kan gøre vanskeligt at sælge på normal vis, siger Ane Arnth Jensen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...