Stærk Fuglsang vinder sølv i højdramatisk landevejsløb

Jakob Fuglsang spurtede med om OL-guldet, men måtte til sidst se sig slået af belgiske Greg Van Avermaet.

Cykelrytteren Jakob Fuglsang sikrede Danmark en flot åbning på OL i Rio, da han lørdag vandt sølv i herrernes linjeløb. I en spurt blev han slået af Greg Van Avermaet fra Belgien.

Det var punktum på et højdramatisk løb, hvor styrt hos italienske Vincenzo Nibali og Sergio Henao fra Colombia i slutfasen gjorde, at Fuglsang for alvor kom med i medaljekampen.

Polske Rafal Majka forsøgte at køre guldet alene hjem på de sidste kilometer, men blev hentet af Fuglsang og Greg Van Avermaet. Majka fik dog bronze fem sekunder efter Fuglsang og belgieren, som altså var bedst efter mere end seks timers cykelløb.

Tre hårde stigninger i løbets sidste tredjedel sørgede for, at kun de aller stærkeste kunne sidde med til sidst.

Efter 241 krævende og kuperede kilometer så det ud til, at Majka, Nibali og Henao skulle fordele medaljerne mellem sig.

Men det blev for alvor dramatisk med omkring 10 kilometer igen, hvor Nibali og Henao lige pludselig lå i asfalten. Majka nåede akkurat at undgå styrtet og forsøgte at køre alene i mål.

Fuglsang var en af de stærkeste til sidst, og han forsøgte at køre alene op til Majka på Copacabana, hvor målstregen var. Men Van Avermaet gik med. Resten af forfølgerne, som jagtede medaljer, kunne ikke følge med.

I spurten var der ikke så meget at stille op for Fuglsang. Da først Van Avermaet åbnede sin spurt, kunne danskeren ikke svare igen.

For 20 år siden vandt Rolf Sørensen ligeledes OL-sølv i samme disciplin ved legene i Atlanta, USA.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.