Stærk Jan Ø. Jørgensen henter stor triumf i Paris

Efter en neglebidende finale vandt danskeren French Open i Paris ved at besejre japaneren Kenichi Tago.

Stærk Jan Ø. Jørgensen henter stor triumf i Paris

For anden gang i karrieren er Jan Ø. Jørgensen vinder af en Super Series-turnering.

Den 25-årige badmintonspiller vandt søndag French Open i Paris, da han efter en meget spændende og i store perioder velspillet finale besejrede Kenichi Tago.

Femteseedede Jan Ø. Jørgensen var bedst til at holde nerverne i ro i kampens afgørende momenter, og han sejrede med cifrene 21-19, 23-21 over den fjerdeseedede japaner.

Jan Ø. Jørgensen strøg for første gang til tops ved en Super Series-turnering, da han for tre år siden vandt Denmark Open i Odense.

French Open-titlen er en foreløbig kulmination på den positive udvikling, som danskeren har gennemgået i efterhånden noget tid.

Jan Ø. Jørgensen bliver meget spændende at følge frem mod VM i Danmark om 10 måneder, hvor han i øjeblikket rangerer som en outsider til en medalje.

Jan Ø. Jørgensen var bagud 4-5 i indbyrdes opgør mod Kenichi Tago før søndagens finale.

Men selvom danskeren tabte 25-27 i tredje sæt i deres seneste møde ved dette års Sudirman Cup, så kunne han hente selvtillid i det faktum, at han forinden havde besejret japaneren fire gange på stribe.

Jan Ø. Jørgensen var formentlig noget overrasket over at skulle møde netop Kenichi Tago i finalen ved French Open, selvom japaneren er nummer fire på verdensranglisten.

Tago overraskede stort i sin semifinale ved at sende verdensetteren Lee Chong Wei fra Malaysia ud i tre sæt. Det var lidt af en sensation, fordi Tago forinden havde tabt 14 opgør på stribe mod Chong Wei.

Det tempofyldte første sæt i finalen var en lige affære fra begyndelsen, før Kenichi Tago slog et hul og kom foran 8-4.

Der gik dog ikke lang tid, før Jan Ø. Jørgensen havde udlignet til 9-9.

Danskeren knyttede næven, da han fik slået bolden ned ved nettet til 15-15. Der vankede flere point til ham på nettet, hvor han blev mere og mere skarp.

Netop kampen om nettet, hvor begge finalister virkede stærke igennem det meste af kampen, var en af de store nøgler til sejren.

Sættet sluttede med dansk optur, da Jan Ø. Jørgensen skaffede sig en sætbold med et stejlt smash.

På sætbolden kunne han igen knytte næven og råbe "ja", da Tagos smash ifølge stigedommeren gik ud af banen.

Forinden havde linjedommeren ellers dømt bolden inde, men japaneren protesterede ikke over korrektionen.

I andet sæt faldt tempoet en smule i begyndelsen, men de to duellanter gav fortsat hinanden og tilskuerne i Stade Pierre de Coubertin en meget lige og seværdig kamp.

Først ved 19-16 fik Kenichi Tago skabt andet sæts første føring på mere end to point.

Tro mod kampens forløb fik Jan Ø. Jørgensen udlignet med tre point på stribe, og så skulle det hele afgøres i en neglebidende afslutning.

Her gik Kenichi Tago lidt kold og lavede flere fejl, måske rystet af at han foran 20-19 sendte en svipserv ud af banen.

På sin anden matchbold kunne Jan Ø. Jørgensen se japaneren sende bolden ud af banen, og kort tid efter stod danskeren øverst på præmiepodiet og modtog publikums hyldest.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.