Stærk Magnussen scorer sine første Renault-point

Kevin Magnussen kørte sig fra startposition 17 frem til en syvendeplads og fik seks point i Formel 1-tabellen.

Kevin Magnussen Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

Kevin Magnussen Foto: Scanpix/Alexander Nemenov

Racerkøreren Kevin Magnussen har sat sine første point ind på kontoen i denne Formel 1-sæson, efter at han sluttede på syvendepladsen i sæsonens fjerde grandprix i Sotji i Rusland.

Magnussen startede ellers løbet helt nede i 17. startposition, men en kaotisk start med flere sammenstød bragte omgående danskeren frem i feltet og derfra grundlagde han årets hidtil bedste præstation.

Placeringen indbringer seks point til det samlede regnskab. Det er Renault-teamets første point efter bilfabrikkens tilbagevenden til Formel 1-feltet.

Den anden Renault-kører, Jolyon Palmer, sluttede til gengæld det russiske grandprix uden for de pointgivende placeringer som nummer 13.

Løbets dramatiske start spolerede dagen for den tidligere firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel, der blev torpederet bagfra af Daniil Kvyat og ødelagde sin Ferrari.

Dermed måtte tyskeren forlade løbet, næsten inden det var begyndt.

Magnussen kom hurtigt op på niendepladsen og omtrent halvvejs inde i løbet leverede han en flot overhaling af Daniel Ricciardo og bragte sig frem som nummer otte.

Da Max Verstappen kort efter måtte udgå, var danskeren pludselig nummer syv, og da begyndte det for alvor at ligne sæsonens første point til Renault-teamet.

Løbet blev suverænt vundet af Nico Rosberg (Mercedes), der dermed har gjort rent bord i sæsonens fire grandprixer.

Rosbergs teamkollega, den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton, leverede også en stærk præstation, da han kørte sig frem som nummer to fra tiende startposition.

Den sidste plads på sejrspodiet blev indtaget af Kimi Räikkönen, som dermed sørgede for Ferrari-teamets podieplacering nummer 700 i Formel 1-historien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.