Stærk vilje sikrede løbesejr

16-årige Andreas Horsholt fra Hørmested trodsede skadesproblemer og satte alle til vægs i Copenhagen Marathon

Jakob Gammelgaard
Andreas Horsholt fra Hørmested måtte i mere end én forstand bide tænderne sammen i søndagens Copenhagen Marathon, hvor den ambitiøse unge mand sikrede sig guldet. Privatfoto: Per Møller
Sindal 14. maj 2018 15:52

SINDAL: 16-årige Andreas Horsholt fra Hørmested ved Sindal har god grund til at bide tænderne hårdt sammen om guldmedaljen.

Det var mere end almindelig viljestyrke, der søndag sikrede ham guldmedaljen i sin aldersgruppe - til og med 19 år - ved Copenhagen Marathon.

- Det var en helt ubeskrivelig fed følelse at løbe over målstregen og stemningen omkring løbet var fantastisk. Men de sidste seks kilometer var godt nok også forfærdelige at komme igennem, fortæller Andreas, der mandag var tilbage på skolebænken i Hjørring.

- Det er en helt fantastisk præstation. Det er hans første store løb, og han har ovenikøbet bøvlet med en skade i lysken, fortæller Per Møller, der i et halvt år har været personlig træner for Andreas.

Hurtig vej til toppen

Det var en andenplads i Grundlovsløbet i Hjørring for et år siden, der for alvor satte Andreas i gang med at løbe.

- Jeg var i rimelig god form fra fodbold, men havde aldrig deltaget i løb. Så når jeg kunne få en andenplads, måtte der være noget i det, fortæller Andreas

Kort efter deltog han i sit først første halvmaraton i tiden 1.33.

Det fik ham til at skrue træningen og ambitionerne i vejret. På det tidspunkt foregik træningen på egen hånd omkring Hørmested og Sindal.

Det endte imidlertid brat med en skade i lysken for et halvt siden. Han blev tvunget til at holde pause med træningen i to måneder og først i januar kunne han genoptage træningen.

Drømmen om at deltage i Copenhagen Marathon og løbe sit første maratonløb levede imidlertid stadig, så Per Møller blev hyret, og løbetræningen og styrketræning blev sat i system.

- Per var god til at presse mig til at yde mit bedste, men sådan at kroppen kan holde til det, og det gik meget hurtigt fremad, fortæller Andreas Horsholt.

- Vores ambition var en tid på cirka 3.30 og så lykkedes det ham at løbe i tiden 2.59.41, som var vindertiden. Det er helt uhørt, at man kan træne sig op til det på godt fire måneder, siger Per Møller.

Så har Andreas også løbet fire-fem gange om ugen. Det meste af tiden et sted mellem 40 og 60 kilometer om ugen, men den seneste måned har distancen nærmere ligget på 80-90 kilometer om ugen.

- Jeg har nok arvet noget viljestyrke fra min mor, men det har også været utrolig hårdt. Nu vil jeg bruge mere tid på vennerne og nok også fodbold igen, men jeg kommer da nok også til at fortsætte med at løbe, konstaterer guldvinderen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...