Stærke reaktioner fra nordiske politikere på skyderiet

Norges stats- og udenrigsministre, Sveriges indenrigsminister og Finlands statsminister fordømmer angrebet.

Politikere fra Norge, Sverige og Finland har kommenteret skudepisoden lørdag eftermiddag på Østerbro i København, som har kostet en person livet og såret tre politifolk.

- Danmark er ramt af et afskyeligt voldsangreb, siger den norske statsminister Erna Solberg om skudepisoden lørdag under et debatmøde om ytringsfrihed i Café Krudttønden.

- Vold og terror skal ikke begrænse os. Mine tanker går til mødedeltagere, politi og det danske folk, skriver den norske statsminister på Twitter.

- En grusom voldshandling. Nok et anslag mod det frie ord, fastslår den norske udenrigsminister Børge Brende.

Sveriges indenrigsminister, Andres Ygeman, fordømmer også det, der er sket i Danmark.

- Det er et fejt angreb mod det åbne samfund, en terrorhandling. Tankerne går til den dræbtes familie og ofrene, siger han til nyhedsbureauet TT.

Yngman rejser til USA i næste uge. Han skal deltage i et møde i Det Hvide Hus, hvor repræsentanter fra flere lande skal diskutere, hvordan man sammen skal kunne bekæmpe terrorisme.

- Det er meget alvorligt, at det frie ord angribes igen. At det sker på et møde i København, hvor en svensk kunstner har deltaget, minder os om, at vi ikke på nogen måde er beskyttet i vores del af verden. Vi skal altid forsvare det åbne samfund, skriver Moderaternas partileder, Anna Kinberg Batra, i en erklæring.

Finlands statsminister, Alexander Stubb, kommenterede også angrebet på Twitter. Han kalder gerningen for et afskyeligt angreb på ytringsfriheden og sender sine kondolencer til ofrene og deres pårørende, skriver nyhedsbureauet FNB.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.