Stærkt europæisk salg giver Grundfos rekordstort overskud

2019 blev endnu et rekordår for Grundfos, der tror, at coronavirus spænder ben for ny rekord i 2020.

Grundfos, der arbejder med pumper og vandteknologi mere generelt, nåede i 2019 nye højder målt på omsætning og overskud. (Arkivfoto)

Grundfos, der arbejder med pumper og vandteknologi mere generelt, nåede i 2019 nye højder målt på omsætning og overskud. (Arkivfoto)

BJERRINGBRO:Et stærkt salg i Europa har hjulpet Grundfos til det største overskud i virksomhedens historie. Det fremgår af Grundfos' årsregnskab, der er fremlagt mandag.

Her er både omsætningen og overskuddet efter skat større, end det nogensinde har været før.

Grundfos er verdensførende inden for pumper og vandteknologi, og topchef Mads Nipper glæder sig både over de økonomiske og de mere flydende resultater i 2019.

- Vi bidrog væsentligt til at reducere vores kunders energiforbrug og leverede derigennem også et positivt bidrag til verdens klimaudfordringer, siger han i en meddelelse til regnskabet.

- Vi spillede derudover en vital rolle i at sikre adgang til vand for mere end 800.000 mennesker i tæt samarbejde med vores partnere.

I både USA og Kina var der også mere salg i Grundfos' løsninger, men væksten her var ikke lige så stor som i 2018.

Grundfos, der har hovedsæde i Bjerringbro, har øget sin omsætning med næsten 800 millioner kroner til 27,5 milliarder kroner. Det har givet overskud på 2,2 milliarder kroner, når der er betalt skat af overskuddet.

Fordi Grundfos er en global forretning, vil selskabet blive ramt af spredningen af coronavirus og de begrænsninger, der medfører i eksempelvis Kina.

- Væksten i den globale økonomi forventes at blive afdæmpet, og vi forventer signifikante negative påvirkninger på både efterspørgsel and udbud som følge af udbruddet af Covid-19, skriver Grundfos i sit regnskab.

- Vi vurderer derfor en flad eller lille negativ udvikling i salget sammenlignet med 2019.

Grundfos forklarer dog, at det vil være som følge af, at markedet skrumper. Selskabet forventer stadig at vinde markedsandele på sit område.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.