Stafetten skal gives videre

Tovholdere efterlyses til Stafet For Livet i Thisted, hvis formand gennem tre år, Knud Jørgensen, har valgt at stoppe

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Knud Jørgensen siger stop efter fire år i spidsen for Stafet For Livet i Thisted - det første år som næstformand, siden som formand. Arkivfoto: Henrik Louis

THISTED:Det er ikke noget problem at skaffe frivillige til selve dagen. Derimod er det op ad bakke med at finde tovholdere, der vil arbejde med at planlægge arrangementet, hvor hundredvis af thyboer i løbet af et forårsdøgn samler penge til Kræftens Bekæmpelse, blandt andet ved at gå runder på en idrætsplads ved Thy Hallen.

Og stafetten skal gives videre til nye ildsjæle, hvis der igen skal holdes Stafet For Livet i Thisted, der sidst i maj blev afviklet for fjerde gang.

Stopper som formand

Knud Jørgensen trækker sig som formand for styregruppen, hvor han er et af i hvert fald fem medlemmer, som enten er stoppet - eller som har bebudet, at de gør det.

- Problemet har hele tiden været frivillige til planlægningsarbejdet. Det er ærgerligt, for det er utroligt spændende at være med til, og vi har haft et rigtig godt samarbejde i udvalget, siger Knud Jørgensen.

Han erkender samtidig, at formandsjobbet godt kan være stressende, specielt når man - som han - samtidig har påtaget sig nogle andre funktioner op til Stafet For Livet. Og det er netop denne stress-faktor, som er baggrunden for, at han nu siger stop.

Økonomisk har 2016 og '17 været de bedste år for Stafet For Livet i Thisted. Begge år kunne der sendes mere end 600.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse.

I år blev overskuddet godt 440.000 kr. Det dårligere resultat skal dog ses i lyset af et væsentligt mindre deltagertal.

- Jeg synes, det er flot, at vi kan samle over 400.000 kroner. Og det vil da være fuldstændig tosset, hvis der ikke kommer en Stafet For Livet i Thisted igen, siger Knud Jørgensen.

Christina Kromann, der er en af de andre ildsjæle bag begivenheden, er enig. Hun har været med i styregruppen siden starten i 2015, med ansvar for økonomien, og hun tager gerne en tørn mere. Men hun har ikke lyst til at overtage formandsposten.

Onsdag 3. oktober holder styregruppen informationsmøde i Thy Hallen om at være frivillig i forbindelse med Stafet For Livet. Det gælder både praktiske opgaver, og hele planlægningsdelen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.