Blokhus

Stak af fra hestestyrt

MTB-ryttere skræmte hest, der smed 15-årig af

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Katrine Kronstrand er kommet op på hesten igen efter episoden. Foto: Mette Nielsen

BLOKHUS:En 15-årig pige og hendes hest fik sig noget af et chok, da de i sidste uge var ude på en ridetur i Blokhus Klitplantage.

- Jeg havde fået fri fra skole og havde besluttet at ride en tur på Freya. Hun er i godt humør som altid, leger lidt med mig og puffer til mig. Jeg sætter mig op, at det er rigtig hyggeligt, siger Katrine Kronstrand.

Men hyggen varer ikke ved. På vej tilbage til Blokhus Ridecenter kommer to mountainbikere kørende forbi i høj fart.

- De drøner bare forbi, og inden jeg når at reagere, bukker Freya fremover og smider mig af. Jeg lander på skulderen og får sat mig op og ser, at Freya er stukket af, siger Katrine Kronstrand.

Hun får øjenkontakt med mountainbikerytterne, der er stoppet lidt længere fremme af skovvejen.

- Men de cykler bare videre. Det er ret uhøfligt, på en måde. De kunne jo ikke vide, om jeg havde brækket benene, siger Katrine Kronstrand.

- Jeg blev rigtig vred, for man kan da ikke bare køre væk, når de ikke ved, hvordan jeg har det, siger den 15-årige skoleelev fra Pandrup.

Episoden har gjort mor Helle Kronstrand godt gal i skralden.

- Jeg synes, det er ganske forfærdeligt, at nogen kan finde på at efterlade et barn ude i skoven, som man ikke ved, hvor slemt er kommet til skade og som kan have brækket arme og ben, siger Helle Kronstrand.

Jeg ville ønske, de havde sagt hej eller ringet med cykelklokken. Freya var nok blevet lidt forskrækket, men ikke så meget som hvis de bare var kommet drønende, siger Katrine Kronstrand.

- Jeg har fuld forståelse for, at det ikke er alle cykelryttere, der ved det. men så burde de i det mindste have stoppet op og sikret sig, at jeg var ok. Det er ikke i orden, at de bare cykler videre, siger hun.

Det er dog ikke en episode, som i strafferetlig henseende kan være ansvarspådragende for mountainbikerne. Det vurderer juraprofessor i strafferet, Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.

- Umiddelbart nej. Man har kun pligt til at hjælpe ved indblanding i færdselsuheld - og det her var vist ikke på offentlig vej. Derudover har man kun pligt til at hjælpe, hvis man ser nogen i livsfare eller tilsyneladende livløs, siger Lars Bo Langsted.

Det betyder dog ikke, at man som mountainbiker har carte blanche til at køre råddent og uden at tage hensyn. Derfor kører langt de fleste fornuftigt og støtter tanken om, at alle har ret til at være i skoven.

- Når man kommer på sin mountainbike, er det en god ide at gøre opmærksomhed på sig selv ved at bruge sin stemme eller en ringklokke på cyklen. Sæt farten ned, hils på folk og smil, vi skal alle sammen ære i skoven, siger mountainbiker Mathias Kalstrup.

Katrine Kronstrands slog sin skulder ved faldet, men det var ikke alvorligt, og hesten Freya kom selv tilbage og tog sin rytter med hjem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.