Sæby

Stand-up-show begejstrede

Alle gode gange tre - og ækvilibrister bragede igennem på scenen - til vild publikumsjubel

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Da Ruben Søltoft entrede scenen og viste, hvordan en erfaren stand-up’er kan holde 300 elever i sin hule hånd med indøvede monologer og improviserede smutveje ned til eleverne på stolerækkerne.

SÆBY:Årets stand-up-café-aften på Dronninglund Gymnasium satte nye standarder for succes, da stand-up’eren Ruben Søltoft gik ind på scenen til mere end 300 jublende elever med venner.

Forinden var der varmet godt op en uu-and-comming stand-up’er Mark Lefevre fra Århus og Lasse Hansen, 1d, der fik forrygende debut på den skrå scene.

Dronninglund Gymnasium har to gange tidligere arrangeret café-aften med stand-up på programmet, og kvaliteten til trods kunne det ikke trække mere end der kunne være på lærerværelset. Men alle gode gange tre.

I år kom elevrådet med Oda 3c, og Rikke 2d som udfarende kraft på banen og satsede på Ruben Søltoft.

- Han er kendt, de unge er vilde med ham, så det kom ikke som en overraskelse, at der kom mange elever – men vi havde ikke forventet 300, fortæller Rikke.

Derfor er elevrådet allerede nu klar over, at der til næste år skal satses stort. Succesen skulle gerne blive en tradition.

Programmet forløb som en tretrin-raket med stor-større-størst, så Lasse Hansen 1d lagde ud – med skambidte negle, halløj i sengen og forholdet til pigerne.

Urørlighedszoner eksisterer ikke for en stand-up’er, men forskellen på platheder, det små-lumre og humoren ligger i aflevering, timing og glimt i øjet. Det sidste var der mere end rigeligt af, da Mark Lefevre serverede over en halv times cocktail om sig selv, sit privatliv, kærester, sex og alt i mellem. Og det var ikke så lidt.

Da Ruben Søltoft entrede scenen og viste, hvordan en erfaren stand-up’er kan holde 300 elever i sin hule hånd med indøvede monologer og improviserede smutveje ned til eleverne på stolerækkerne – selv når han ikke sagde noget, lyttede eleverne. Pauser er meget sigende - og der var på intet tidspunkt en larmende stilhed.

- Det var lige ved at knibe med øl og vand, men kagerne holdt stand og klarede presset fra 300 elever. Så nu ved vi, hvordan vores timing skal være til næste år. Og i elevrådet vil vi allerede nu gå i boksen for at finde et par gode navne til næste år, fortæller Oda, der er elevrådsformand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.