EMNER

Stank skræmmer boligkøbere væk

Mange boligkøbere bliver skræmt væk, hvis boligen lugter

Hvis din bolig lugter, kan det være svær at sælge den. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Hvis din bolig lugter, kan det være svær at sælge den. Arkivfoto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Når boligkøbere mister interessen for en bolig efter en fremvisning, er den hyppigste årsag, at boligen viser sig at være misligholdt. Men på en klar andenplads over turnoffs kommer lugt. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver fjerde, at grunden til, at de mistede interessen for boligen efter fremvisningen, var, at den lugtede.

17 procent af boligkøberne har mistet interessen på grund af, at boligen var beskidt, og 15 procent har afskrevet den, fordi der var for rodet.

- Som sælger er det fristende at tænke, at boligen jo er fin, som den er, og at det ikke er noget problem med stakkene af aviser og de efterladte tallerkener ved vasken. Som sælger er det en rigtig god ide selv at gå til åbent hus og få fremvist nogle boliger, så man får fornemmelsen af, hvad man selv tænder af på, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Lugt sælger ikke

Birgitte Vosper fra Busy Bees boligstyling kender også til problemet med lugt.

- Ildelugtende boliger sælger ikke. If you can smell it you can’t sell it, som de siger på engelsk. Det gælder alle typer lugte fra kæledyr, nikotin, madlugt, fugt, stærk parfume, der kan virke frastødende. Også airfresheners kan få køberne til at overveje, hvilke dårligdomme den syntetiske lugt prøver at dække over, siger Birgitte Vosper, der anbefaler, at man som sælger får en ven til at gå en tur gennem huset og være ærlig omkring eventuelle lugte.

Den person, der bor i huset, synes måske, her lugter af ”hjem”, mens en udefrakommende vil bemærke madlugten og kattebakken.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.