Staten går efter Amagerbanks eks-formand

Statens skraldespandsselskab for krakkede banker går efter millionerstatning fra tidligere bestyrelsesformand.

Staten går efter Amagerbanks eks-formand

Krakket i Amagerbanken kan nu komme til at koste dyrt for den tidligere bestyrelsesformand i banken, advokat N.E. Nielsen. Han er formentlig omfattet af en ansvarsforsikring i sit tidligere firma Bech-Bruun, skriver Dagbladet Børsen.

Det er ikke nyt, at Finansiel Stabilitet - statens selskab for krakkede banker - har varslet, at Amagerbankens konkurs kunne få personlige konsekvenser for bankens direktion og bestyrelse. Det kom frem i foråret.

Og ifølge avisens oplysninger, går man nu direkte efter N.E. Nielsen og Advokatfirmaet Bech-Bruun, hvor advokaten var partner frem til januar 2011. Årsagen er forsikringen, som betyder, at staten rent faktisk kan få penge ud af en erstatningssag.

Det var Vækst- og Erhvervsministeriet, der i foråret fik udarbejdet en advokatundersøgelse om krakket i Amagerbanken. Og siden har man arbejdet på sagen for at finde præcist frem til, hvem man skulle gå efter.

Og ifølge formanden for Finansiel Stabilitet Henning Kruse går man efter de tidligere medlemmer i bankens ledelse, hvor der er penge at hente.

- Vi ved godt, at der er forskellige muligheder for at betale en erstatning, og vi ved også, at nogle forsøger at undgå det, hvis de har muligheden. Det er klart, at det er vores pligt at gå efter de steder, hvor der er penge at hente, siger han til avisen.

I Finansiel Stabilitet har man heller ikke udelukket, at der måske kan rejses krav mod revisionsselskaber hos Amagerbanken. På flere punkter var advokatundersøgelsen kritisk over for den førte revision.

Kravene fra Finansiel Stabilitet skal ses som led i selskabets generelle oprydning efter bankkrak.

Erstatningssagen i Amagerbanksagen forventes at blive på omkring 400 millioner kroner. Opgaven med at føre retssagen for staten blev udbudt i sidste uge.

/ritzau/