Staten køber kommuners skattegældsposter under gældskaos

Kommunerne taber ikke penge på restancer, som staten køber, siger Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm.

Politi sigter Skat-medarbejder i milliard svindelsag SKAT Fredensborg Foto: Scanpix/Erik Refner

Politi sigter Skat-medarbejder i milliard svindelsag SKAT Fredensborg Foto: Scanpix/Erik Refner

Skat inddriver danskernes gæld til det offentlige delvis manuelt, indtil man har fået en afløser for det skandaleramte og nedlagte EFI-system, der ellers skulle inddrive al gæld til det offentlige. Samtidig har skatteminister Karsten Lauritzen (V) aftalt at købe offentlige restancer fra kommunerne.

Det siger Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm.

- Vi har stort fokus på at få Skat på ret kurs. Derfor har skatteministeren blandt andet indgået en aftale om at købe en del af fordringerne (gældsposterne) fra kommunerne, så kommunerne ikke kommer så meget i klemme af dette, siger Louise Schack Elholm.

Berlingske skriver søndag, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat, fordi EFI-system er droppet, og desuden varer sagsbehandlingen så længe efter lukningen af systemet, at skyldnerne er efterladt i kaos.

Det er næsten umuligt at få tilsendt fordringsattester, som opgør borgernes skattegæld. Det oplyser advokater, revisorer og gældsrådgivere til Berlingske.

Der løber 8,05 procent i årlig rente på skyldnernes gæld til det offentlige, selv om de ikke kan tilsendt en gældsopgørelsen fra Skat.

Spørgsmål: - Skal vi sætte renteuret i stå, hvis det er Skats skyld, at skyldnere ikke kan afdrage deres gæld til det offentlige?

- De, der skylder penge til offentlige myndigheder - kommuner eller forsyningsselskaber - kan sagtens aftale frivillige afdragsordninger med dem, siger Louise Schack Elholm.

Hun glæder sig over, at EFI blev stoppet, så staten ikke inddriver ulovlige fordringer, eller gæld, som er forældet. Men spekulation i Skats problemer skal stoppes, mener hun.

- Det strider absolut mod min retsfølelse, hvis nogen spekulerer i, at nu behøver de ikke at betale det, de skylder, fordi beløbet ikke inddrives af Skat. Vi gennemgår inddrivelser systematisk, og vi kommer også til deres, understreger Louise Schack Elholm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.