Hjørring

Statens fortrop indtog Hjørring Kaserne

58 nyansatte medarbejdere havde første arbejdsdag i den udflyttede statsadministration på Hjørring Kaserne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tirsdag morgen var der velkomst og rundvisning for de 58 nye medarbejdere i Statens Administration. Foto: Bent Bach

HJØRRING:Der var velkomstpakker og spændt forventning, da 58 nyansatte medarbejdere tirsdag morgen havde første arbejdsdag hos Statens Administration, der nu gradvist etablerer sig på Hjørring Kaserne, dør om dør med blandt andet Forsvarets regnskabstjeneste.

- Det er utroligt spændende at være med til bygge en helt ny organisation op, fastslår en af nyansatte, fuldmægtig Lydia Beck, der ligesom de fleste af de nyansatte ,er nordjyde.

Udflytningen af Statens Adminstration, der blandt kører løn og regnskab for 140 statslige institutioner skal ende med godt 200 nye arbejdspladser i Hjørring.

Og det er et absolut fåtal, der vælger at flytte med fra hovedstaden. En af de få er kontorchef Per Roos:

- Jeg er fraskilt og har voksne børn, så jeg ser det som en stor udfordring. Jeg bor også i forvejen på landet udenfor Roskilde, så omvæltningen er nok ikke så stor, siger Per Roos.

Dyr opstart af nye statslige job

Udflytningen af i alt 4000 statslige arbejdspladser ventes at koste i omegnen af én milliard kroner, blandt andet fordi der i starten skal være meget uddannelse og dobbeltfunktioner for at sikre driften. Men på sigt bliver det en mere effektiv organisation, lover konstitueret direktør for Statens Administration, Trolle Klitgård Andersen:

- Vi har haft mange ansøgere og mulighed for at udvælge medarbejdere til mere effektive arbejdsgange, siger Trolle Klitgård Andersen.

Hjørrings Borgmester, Arne Boelt (S) er selvfølgelig begejstret for en stor ny arbejdsplads i kommunen:

- Det giver hele det lokale arbejdsmarked et løft. Det kan også være med til at tiltrække kompetencer til andre virksomheder, fordi der nu er endnu en stor arbejdsplads med mulighed for job til ægtefæller, siger Arne Boelt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.