Statsadvokat anker erstatning til Camilla Broe

Anklagemyndigheden vil have nedsat den erstatning, som hun fik for at blive udleveret til USA i forældet sag.

Statsadvokat anker erstatning til Camilla Broe

Statsadvokaten har besluttet at anke den erstatningssag, der i Retten i Lyngby endte med, at den 46-årige Camilla Broe fik 701.362 kroner i erstatning.

Camilla Broe har tidligere erkendt, at hun i slutningen af 1990'erne deltog i indsmugling af ecstasypiller til USA.

I 2007 blev hun anholdt og fængslet, fordi USA ville have hende udleveret, så hun kunne blive retsforfulgt.

Et par år senere blev hun som den første dansker udleveret til et land udenfor Europa. I et halvt år sad hun i amerikansk varetægtsfængsel, før en dommer besluttede, at sagen mod hende var forældet, og hun kunne rejse hjem.

I retten krævede hun omkring 2,6 millioner i erstatning for blandt andet tort og tabt arbejdsfortjeneste. Anklagemyndigheden afviste at give hende erstatning med den begrundelse, at hun selv var skyld i fængsling og udlevering.

Dommerne i Retten i Lyngby var ikke enige. En dommer fandt, at hun havde udvist en adfærd, som betød, at det var i orden, at hun blev fængslet og udleveret.

Det mente de to andre dommere ikke, og de besluttede, at hun skulle have en erstatning på godt 700.000 kroner - en afgørelse, som statsadvokaten altså nu har anket til landsretten.

- Det kommer ikke bag på os, at statsadvokaten anker afgørelsen, og vi har naturligvis kontraanket med krav om højere erstatning, siger Camilla Broes forsvarer, Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.