Statsadvokat kræver kommune dømt for skraldebilsdrab

Københavns Kommune skal gøres ansvarlig for, at turist blev mast ihjel af løbsk skraldebil, mener statsadvokat

Statsadvokaten i København vil trods en frifindelse i byretten have Københavns Kommune idømt en bøde i forbindelse med en amerikansk krydstogtsturists dødsfald i 2012. Kommunen skal ifølge anklagemyndigheden gøres ansvarlig for dødsfaldet.

Turisten blev dræbt af en løbsk el-skraldebil på Strøget i København, og det kostede i april 20 dagbøder á 250 kroner til den renovationsarbejder, som sad bag rattet i skraldebilen. Han blev dømt for uagtsomt manddrab.

Kommunen var også tiltalt for uagtsomt manddrab, men blev frifundet i byretten for den anklage. Nu oplyser Østre Landsret til Ritzau, at man har modtaget en ankemeddelelse fra statsadvokaten, som kræver kommunen dømt for uagtsomt manddrab.

Kommunen fik i byretten en bøde på 40.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven, fordi skraldebilen var i dårlig stand.

Den 63-årige turist blev dræbt, da skraldebilen satte i bevægelse, efter at føreren havde forladt den med kørende motor uden at trække håndbremsen.

Bilen ramte flere personer, og den amerikanske turist blev fastklemt mellem bilen og en husmur. Hans kvæstelser kostede ham livet.

En sædekontakt i bilen fungerede ikke. Den skulle ellers sikre, at bilen kun kunne køre, når der sad en fører i den.

Et omdrejningspunkt i sagen har været bilens dårlige stand. Ifølge anklagemyndigheden har forsømmelsen fra kommunens side været så alvorlig, at den bør gøres ansvarlig for dødsfaldet.

Renovationsarbejderen, som blev dømt i byretten, har også anket dommen til Østre Landsret med påstand om frifindelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst