Statsadvokaten: OK at betjent skød 11 gange

Skudsag fra Arden fører ikke umiddelbart til sigtelse mod betjent

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

ARDEN:Statsadvokaten har nu standset efterforskningen af en dramatisk skudepisode i Arden 14. juli i fjor. Her affyrede en betjent 11 skud, da en biltyv forsøgte at køre ham ned efter en længere biljagt.

- Vi har ikke fundet det bevist, at betjenten forsøgte at gøre noget strafbart, siger Christina Ryberg Schou, senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg.

Sagen har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og det har været op til Statsadvokaten, om der skulle rejses sigtelse mod politimanden, og det bliver der altså ikke.

Skød for at standse

Ifølge anklageren har betjenten forklaret, at han affyrede et varselsskud op i luften, og derefter skød han mod bilen for at standse den.

- Ni ud af ti skud ramte den nedre del af bilen, og derfor har vi fundet det bevist, at betjenten skød for at standse bilen og ikke havde fortsæt til fareforvoldelse, siger Christina Ryberg Schou.

Det tiende skud sad højere end de andre og gik igennem bagdøren på bilen. Kuglen blev standset af et skab, der lå bag i den stjålne bil.

Måtte flytte sig for bilen

- Vi mener, at skuddet sad højere, fordi betjenten på et tidspunkt måtte flytte sig for bilen, siger Christina Ryberg Schou.

Bilen, som ti af de elleve affyrede skud ramte, var en Citroën Berlingo, som en 22-årig mand havde stjålet i Nørager lidt forud for episoden i Arden.

Den 22-årige blev efter episoden varetægtsfængslet men blev senere løsladt kort før varetægtsfængslingen udløb.

Forsvarsadvokaten for den 22-årige mand kan klage over Statsadvokatens afgørelse frem til 31. marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.