Statsadvokaten tiltaler sosu'er for uagtsomt manddrab

En beboer døde i 2013 på plejehjem ved Aarhus, og der opstod mistanke om, at han havde fået forkert medicin.

To sosu-assistenter er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab ved fejlmedicinering af en 88-årig mandlig beboer, der døde på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj ved Aarhus i juli 2013.

Det er Statsadvokaten i Viborg, der har truffet afgørelse om at rejse tiltalen, så de to sosu'er kan få sagen afgjort i retten.

I alt fire sosu-assistenter har været sigtet i sagen.

Det er imidlertid anklagemyndighedens vurdering, at det kun var to af dem, der bidrog aktivt til at medicinere den 88-årige Jørgen Jensen på en sådan måde, at han kort tid efter døde.

Der er ikke beviser for, at de to andre deltog aktivt eller havde et medansvar. Derfor droppes sigtelsen mod dem, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to, der nu er tiltalt, har ifølge anklagemyndigheden gjort sig skyldige i grov forsømmelse og skødesløshed ved at knuse og opløse medicin og give det direkte i en blodåre, selv om medicinen var beregnet til at indtage gennem munden.

Den 88-årige mands søn har tidligere fortalt til jyllands-posten.dk, at hans far var faldet og havde brækket hoftebenet. Efter en operation kom han hjem til Sifsgård, og det var i den situation, fejlmedicineringen fandt sted.

Ifølge sønnen opløste plejepersonalet Pamol-tabletter for at sprøjte den smertestillende medicin ind i en blodåre.

Da mistanken om fejlmedicinering opstod kort tid efter dødsfaldet på plejehjemmet, blev de fire ansatte fritaget for arbejde, og sagen blev overdraget til politiet og til embedslægen.

Ud over uagtsomt manddrab lyder tiltalen mod de to sosu'er på overtrædelse af autorisationslovens paragraf 75.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Retten i Aarhus behandler sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden