Statsforvaltningen skal kigge på millionstøtte i Odense

Ifølge Fyens Stiftstidende kan Odense Kommune have rodet rundt i sag om støttekroner til et eventfirma.

Odense Rådhus Foto: Free/Colourbox

Odense Rådhus Foto: Free/Colourbox

En sag om støttekroner fra Odense Kommune til eventfirmaet Odense Sport & Event skal nu tjekkes hos Statsforvaltningen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

I forlængelse af en koncert med Sting og Paul Simon i 2015 blev der ifølge avisen lavet en underhåndsaftale mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event.

Aftalen gik ud på, at kommunen skulle bestille ydelser for de to millioner kroner, som kommunen ikke ville inkludere i den juridiske og underskrevne støtteaftale for koncerten.

Hos Odense Kommune mener man, at reglerne er blevet overholdt. Man vil dog gerne lige have, at Statsforvaltningen går sagen igennem.

- Det er både min og den kommunale forvaltnings opfattelse, at den samlede aftale om støtte til dobbeltkoncerten med Paul Simon og Sting holder sig inden for gældende lovgivning, siger kommunaldirektør Stefan Birkebjerg i en pressemeddelelse ifølge Fyens Stiftstidende.

- Men jeg har vurderet, at det er rigtigt, at Statsforvaltningen også vurderer sagen, hvorfor jeg nu vil tage initiativ til at oversende sagen og den tilhørende dokumentation til behandling i Statsforvaltningen, tilføjer han.

Avisen skriver desuden, at kommunen gennem en langstrakt proces, hvor avisen har søgt om aktindsigt, ikke har kunnet levere nogen former for skriftlig dokumentation for, at der skulle være leveret noget for de to millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.