Statslig styrelse begik ulovligheder ved udbud

Klagenævn giver firma medhold i, at der var urent trav i forbindelse med udbud til cirka 300 millioner kroner.

Danmark 11. juli 2016 01:46

Moderniseringsstyrelsen, der hører under Finansministeriet, begik ulovligheder i forbindelse med et offentligt udbud af en it-opgave til en samlet værdi på mellem 240 og 320 millioner kroner.

Det fastslår Klagenævnet for Udbud i en ny kendelse, skriver Jyllands-Posten.

Moderniseringsstyrelsen sendte i juni 2015 en toårig rammeaftale vedrørende "servere, tilhørende storageløsninger, tilbehør og tilknyttede tjenesteydelser" på vegne af hele staten i udbud.

Den har betydning for cirka 180.000 ansatte i staten.

Af de otte virksomheder, som bød sig til, blev seks prækvalificeret til at komme med et bud på opgaven. Moderniseringsstyrelsen valgte Dell, Hewlett-Packard og Lenovo Danmark som vindere.

Firmaet Motus havde også sendt et tilbud. Men Moderniseringsstyrelsen tog slet ikke tilbuddet i betragtning, da vinderen skulle findes.

Motus klagede til Klagenævnet for Udbud over urent trav. Klagenævnet har givet firmaet ret og annulleret beslutningen fra januar om at tildele Dell, Hewlett-Packard og Lenovo Danmark opgaven.

- Moderniseringsstyrelsen har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed (...) ved at fastsætte og håndhæve ulovlige udbudsbetingelser og ved ikke i udbudsbekendtgørelsen at have givet tilstrækkelige oplysninger om de produkter, der skulle leveres, lyder klagenævnets begrundelse ifølge Jyllands-Posten.

Hvilke konsekvenser sagen får, herunder om serveropgaven skal sendes i et nyt udbud, vil Moderniseringsstyrelsen ikke udtale sig om. I en e-mail til Jyllands-Posten skriver styrelsen, at man tager kendelsen til efterretning.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...