Statsministeren buh'et ud under 1. maj-tale i Aarhus

Både Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon blev mødt med stærke protester under 1. maj-taler.

Statsministeren buh'et ud under 1. maj-tale i Aarhus

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var voldsom upopulær, da hun gik på talerstolen den 1. maj på Tangkrogen i Aarhus i en ufattelig larm fra tilhørerne.

Hun blev mødt med gedigne buhråb, og det var især, da hun kom ind på regeringens indgreb i forhold til lærernes overenskomst og kommunernes lockout.

- Der er brug for dialog frem for at råbe til hinanden, sagde Thorning blandt andet i talen.

Foran hende stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på - et udtryk for den store utilfredshed, der i øjeblikket hagler ned over regeringen, der har været med til at gennemføre en række tiltag, som har været upopulære på venstrefløjen.

Statsministeren var ikke overrasket over den larmende modtagelse, for det var annonceret i forvejen, men hun ærgrer sig over, at talen blev overdøvet.

- Jeg har ikke noget til overs for folk, der overdøver andre. Jeg er fuld af respekt for folk, der ikke mener det samme som mig, men der er brug for samtale og dialog, sagde statsministeren, efter hun havde holdt sin tale.

Også finansminister Bjarne Corydon (S) blev mødt med protester. Da han talte i Vojens stod mange med ryggen til for at udtrykke deres utilfredshed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.