Statsministeren holder pressemøde 10.30 i Spejlsalen

Helle Thorning-Schmidt møder søndag formiddag pressen efter skudepisoder i København, hvor to civile er dræbt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder pressemøde om skudepisoderne i København klokken 10.30 søndag i Spejlsalen i Statsministeriet. Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil også være til stede.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Statsministeren er allerede kommet med flere udtalelser efter tre skudepisoder i København, der fandt sted mellem klokken 15.33 lørdag og klokken 4.50 søndag morgen.

Thorning betegner skyderierne som en kynisk terrorhandling, har hun sagt søndag morgen.

- Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

Allerede fire timer efter det første attentat, der fandt sted ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, var statsministeren på stedet og udtalte sig:

- Jeg er bekymret for alle danskeres tryghed og sikkerhed. Jeg vil opfordre alle til at forholde sig i ro og følge myndighedernes anvisninger til punkt og prikke.

- Vi er i en situation, hvor vi ved, at der er mennesker, som ønsker os det ondt, og derfor er vi her og nu i højt beredskab. Først og fremmest skal vi sætte alle ressourcer ind på at pågribe gerningsmanden, sagde statsministeren ved den lejlighed.

To civile og den formodede gerningsmand er dræbt som følge af skudepisoderne, mens fem betjent er såret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.