Statsrevisor: Alt peger mod en Elbæk-undersøgelse

Formanden for statsrevisorerne forventer, at de vil bede Rigsrevisionen om en undersøgelse af Elbæk-sagen.

Statsrevisor: Alt peger mod en Elbæk-undersøgelse

Når de seks statsrevisorer holder deres næste møde den 12. december, så vil de sandsynligvis beslutte sig for at bede Rigsrevisionen om at undersøge, hvorvidt kulturminister Uffe Elbæk (R) har gjort noget forkert ved at afholde fem arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand er ansat.

- Der er meget, der i øjeblikket tyder på, at det ender med, at vi vil bede Rigsrevisionen om en undersøgelse, siger Peder Larsen (SF), som er formand for statsrevisorerne.

Efter et samråd tirsdag i Folketingets Kulturudvalg om sagen opfordrer Uffe Elbæk selv udvalget til at rette skriftlig henvendelse til statsrevisorerne for at bede om en uafhængig undersøgelse af sagen.

- Det vil være en god udgang på mødet. Det vil jeg ikke have nogen problemer med, siger Uffe Elbæk.

Og hvis medlemmerne af kulturudvalget beder statsrevisorerne om at iværksætte en undersøgelse, så er det næsten helt sikkert, at det også vil ske, mener Peder Larsen.

- Mit indtryk er, at der er en eller måske op til flere, der ønsker en undersøgelse, og så er der kutyme for, at der kommer en undersøgelse, siger han.

- Selv om vi formelt ville kunne afvise en undersøgelse, så er der nok ingen, der ville kunne forstå det, og derfor har jeg svært ved at forestille mig, at vi kunne nægte det, men der kan komme meget ud af det her.

- Lad os vente og se, siger Peder Larsen.

På samrådet forklarede Uffe Elbæk, at han i bagspejlet sagtens kan se, at han ikke burde have afholdt de fem arrangementer på AFUK, men at der ikke har været nogen bagtanker med det.

- Hvis jeg kunne spille filmen baglæns, så ville jeg have gjort det anderledes, men de enkelte arrangementer har været velovervejede, sagde han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.