Statsrevisor kræver PET-middage undersøgt

Rigsrevisionen må på banen og redegøre for, hvordan efterretningstjenesten bruger sine midler, lyder det.

Statsrevisor kræver PET-middage undersøgt

Det skal stå lysende klart, hvordan PET bruger deres penge, efter at det er kommet frem at en PET-chefs afskedsmiddag kostede efterretningstjenesten næsten 10.000 kroner.

Dansk Folkepartis statsrevisor, Henrik Thorup, mener derfor, at Rigsrevisionen bør lave en undersøgelse af, hvordan efterretningstjenesten forvalter statens penge, skriver Berlingske.

- Jeg vil gerne vide, hvad der egentlig foregår hos PET, siger Henrik Thorup til avisen.

De seks statsrevisorer mødes onsdag, og her vil Rigsrevisionen give dem en orientering om sagen.

Torsdag sagde justitsminister Morten Bødskov (S), at det ikke får konsekvenser for Politiets Efterretningstjeneste (PET), at der er brugt penge på dyre afskedsmiddage til chefer.

Han er tilfreds med, at PET allerede har ændret procedurerne, så det er Rigsrevisionen, der står for at revidere den slags udgifter.

- Jeg synes, de procedurer, der er tilrettelagt nu, er ganske fine, og de er i stand til at sikre, at alt foregår efter bogen, sagde Bødskov til TV2 News.

Justitsministeren vil ikke tage stilling til, om det er rimeligt at bruge over næsten 10.000 kroner på en afskedsmiddag for en PET-chef på restaurant Umami i København, sådan som Ekstra Bladet har henvist til.

Problemet er ifølge avisen, at regningen er betalt via en konto, som er hemmelig og blandt andet skulle bruges til terrorbekæmpelse. Ministeren har dog afvist, at pengene skulle være taget fra en hemmelig konto.

Chefen for PET, Jakob Scharf, sagde torsdag, at "det må anses for unødvendigt" at lade kontoen til særlige udgifter dække udgifterne til afskedsarrangementer for chefer og medarbejdere.

Det er dog højst sket i ét tilfælde - tilbage i 2009 - lyder forklaringen fra PET.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti har torsdag forlangt, at justitsministeren redegør for, hvad der er foregået og placerer et ansvar for et eventuelt misbrug af midler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst