Politik

Statsrevisorer kritiserer kraftigt fusk med fiskeri

Det er "meget kritisabelt", hvordan tilskud til fiskeri er forvaltet, mener Folketingets Statsrevisorer.

Det er "meget kritisabelt", hvordan fiskerimyndighederne har forvaltet tilskud til EU's fiskeripolitik.

Det mener Folketingets statsrevisorer, som for anden gang på et år finder graverende fejl. Kritikken kommer efter Rigsrevisionens kritiske beretning af forvaltningen af tilskud.

Statsrevisorerne påtaler, at forvaltningen af tilskud på fiskeriområdet under EHFF-programmet har været meget kritisabel. Programmet er økonomien bag EU's fælles fiskeripolitik. Det er en fond, som skal skabe job og vækst.

Den fejlagtige forvaltning betyder, at der er udbetalt tilskud i strid med loven. Ansøgerne af tilskud er også blevet forskelsbehandlet.

Statsrevisorerne betegner de mange fejl og uregelmæssigheder som udtryk for "en bekymrende og usædvanlig administrationskultur".

Statsrevisorerne påpeger, at der er risiko for krav om tilbagebetaling fra Europa-Kommissionen.

De henviser til, at det ikke er første gang, der er problemer. Sidste efterår fremsatte Rigsrevisionen kraftig kritik af, hvordan fiskekvoter blev forvaltet til fordel for store "kvotekonger".

Det fik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at flytte fiskeriet fra Miljø- og Fødevareministeriet til Udenrigsministeriet.

- Statsrevisorerne ser med stor alvor på, at beretningen – ligesom beretningen om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri – ikke alene dokumenterer en meget kritisabel forvaltning af fiskeriområdet, men også dokumenterer forhold, der indikerer ulovligheder, som hverken er blevet forebygget eller opdaget.

I efteråret 2017 indgik daværende fiskeriminister Karen Ellemann (V) en aftale med fiskeriordførerne fra alle Folketingets partier. Aftalen laver nye spilleregler for, hvordan fiskekvoter fordeles.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst