”Stedets ånd” - nyt kunstprojekt

NORDJYSKE Medier sammen med Region Nordjylland om kulturprojekt kaldet ”Stedets ånd”

Gorm Spaabæk er kurator på det nye kulturprojekt. Arkivfoto <i>Kurt Bering</i>

Gorm Spaabæk er kurator på det nye kulturprojekt. Arkivfoto Kurt Bering

NORDJYLLAND:Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af det kommende år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted, skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstneren Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Alle kommuner med

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller.

Alt dette vil du kunne opleve i avisen det kommende år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli.

I NORDJYSKE Stiftstidende kunne læserne 24. januar møde den finurlige billedkunstner Ole Tersløse fra Hjørring.

Og den næste kunstner bliver Kirsten Dufour. Hende kan du læse om i NORDJYSKE Stiftstidende torsdag 21. februar. Hendes udfordring er Thit Jensens Mindestue i Farsø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.