Stein Bagger gør comeback under dæknavn

Den svindeldømte forretningsmand bruger dæknavn i en virksomhed, hvor han har været praktikant

Stein Bagger gør comeback i erhvervslivet - under dæknavn. Arkivfoto

Stein Bagger gør comeback i erhvervslivet - under dæknavn. Arkivfoto

KØBENHAVN: Efter at have afsonet tre og et halvt års fængsel af sin straf på syv år er den bedrageridømte forretningsmand Stein Bagger klar til et nyt erhvervseventyr. Det sker dog under dæknavnet Steen Bech, skriver Børsen.
Bagger er tilknyttet virksomhed Dansk - Selfstorage.dk, der tilbyder flytteservice og opbevaring.
I direktørstolen sidder en af Baggers gamle venner Rene Andersen.
Børsen kan dog afsløre, at virksomheden i virkeligheden er kontrolleret af Baggers tidligere forretningspartner Royne Carlsson, der sammen med Stein Bagger tilbage i 2003 var involveret i en politisag om fakturasvindel over for Amagerbanken.

Bagger var praktikant

Stein Bagger har fungeret som praktikant i virksomheden, som led i den HD-uddannelse han tager, mens han afsoner sin straf.
Per Justesen fra Bagmandspolitiet mener, at Stein Bagger burde have oplyst, at der ikke er tale en helt almindelig praktikplads.
- Det var bestemt ikke fremme, at den person som ejer selskabet eller tegner selskabet, eller hvad han nu gør, har været en del af svindelen i IT Factory-dagene.
- Jeg er med på, at han ikke er blevet dømt for noget, men på den anden side er det i hvert fald ikke en uvæsentlig oplysning, siger Per Justesen til Børsen.
Det er heller ikke uvæsentlig at Stein Bagger har benyttet sig af et dæknavn i forbindelse med fakturaspørgsmål for firmaet, mener han.
Må ikke drive virksomhed
Stein Bagger erkender, at Royne Carlsson står bag Dansk - Selfstorage.dk.
- Når man som jeg skal starte fra bunden, tage en uddannelse, finde et arbejde, og tjene nogle penge, er det nødvendigt at tale med folk, man kender, siger Bagger til Børsen.
Bagger modtog i 2009, hvad der blev betegnet som en mild dom for omfattende svindel for over 800 millioner kroner. Han risikerede en straf på 12 år, men hans samarbejde med politiet blev set som en formildende omstændighed.
Dommeren fastslog, at Stein Bagger ikke længere må drive virksomhed, sidde i bestyrelser eller være med i en fond.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.