Danmark

Stein Baggers kunst indbringer 2,5 millioner på auktion

Det samlede hammerslag for Stein Baggers samling af moderne kunst og armbåndsure lød på næsten 2,5 millioner.

Stein Baggers kunst indbringer 2,5 millioner på auktion

Stein Baggers kunstsamling, som i de seneste dage har været under hammeren hos Bruun Rasmussens Kunstauktion, har tilsammen indbragt næsten 2,5 millioner kroner. Det oplyser Bruun Rasmussens Kunstauktion til Ritzau.

Onsdag blev den sidste del af kunstsamlingen solgt for i alt 208.000 kroner.

Det var i alt otte værker, som talte både moderne malerier og skulpturer, og dermed var punktummet sat for konkursboets salg af de værdifulde ure og værker.

- Dagens højdespringer var et maleri af Kurt Trampedach, som hedder "Portræt med dyr", som blev solgt for 105.000 kroner.

- Blandt de andre værker var en Robert Jacobsen skulptur og et maleri af Lise Malinovsky, siger Anna Widenborg, som vurderingssagkyndig i moderne design hos Bruun Rasmussen.

I alt blev 18 genstande fordelt på moderne malerier, skulpturer og herrearmbåndsure solgt over tre dage for et samlet beløb på 2.444.000 kroner.

Et beløb, som kuratoren i konkursboet efter IT Factory og Stein Bagger, Boris Frederiksen, tager med i den samlede opgørelse.

Tirsdag var i alt fem værker på auktion. Det dyreste var et maleri af Cobra-kunstneren Carl Henning Pedersen med titlen Mod Aften fra 1987.

Det fik hammerslag på 520.000 kroner, hvilket var over vurderingen, der lød på 350.000-400.000 kroner, oplyser Bruun Rasmussens Kunstauktion til Ritzau.

Et andet maleri af samme kunstner blev solgt for 380.000 kroner, et billede af kunstneren Kurt Trampedach gik for 180.000 kroner, mens et Asger Jorn-billede fik hammerslag på 110.000 kroner.

Mandag var fem af Stein Baggers luksusure under hammeren og tilsammen indbragte hentede de fem ure en million kroner.

De fem ure er af mærkerne Rolex, Zenith og Vacheron Constantin, og især det sidstnævnte er noget ud over det sædvanlige og indbragte over halvdelen af den samlede pris.

Stein Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel efter at have erklæret sig skyldig i svindel for 831 millioner kroner. Siden kostede sagen også hans svenske partner, Michael Ljungman, en tilsvarende dom.

De to fik tilsammen konfiskeret 100 millioner kroner, og Sporingsgruppen under Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet er i fuld gang med at inddrive så mange af de penge som muligt til kreditorerne i IT Factory-boet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst