Steinfath sprintede sig til andenplads i uvejr

Klitmøller-surferen Casper Steinfath blev nummer to ved World Tour-stævne i New York

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vejret satte sit præg på løbet på vandet ud for New York. Foto: John Carter

NEW YORK: Klitmøller-surferen Casper Steinfath blev næsthurtigste i sprint-finalen på World Touren i Stand Up Padling i New York, hvor løbet blev præget af et voldsomt uvejr.

Tirsdagens finale var kaotisk fra start til slut med meterhøje bølger, lyn og torden i horisonten.

- Som en god dag i Thy, konstaterer Casper Steinfath, der glæder sig over sin topplacering.

- Det var et vanvittigt race, og jeg er virkelig glad for min andenplads i dag efter den meget skuffende ottendeplads på langdistancen i lørdags. Det er fedt at komme igen efter sådan en dukkert, fortæller han.

Konkurrencen var tæt på at blive aflyst på grund af det voldsomme vejr, men arrangørerne valgte til sidst at rykke starten frem i et forsøg på at slippe uden om den truende torden og storm.

Det lykkedes, men alligevel satte uvejret sig præg på finalen på den 300 meter lange sprintbane med tre bøjevendinger undervejs.

- Bølgerne var helt vilde, og alle i feltet var bange for at blive skyllet af brættet. Jeg havde ingen forventning om en topplacering - det handlede om at blive på brættet og navigere i kaos, fortæller Casper Steinfath, der til sidst ikke kunne følge med Connor Baxter fra Hawaii, der var ene om at finde en bølge på det sidste stykke ind mod land.

Resultatet betyder, at Casper Steinfath holder sin tredjeplads i den samlede stilling med tre World Tour-afdelinger tilbage, men meget få point skiller nummer et og nummer fire.

- Jeg er godt tilfreds, selvom jeg ikke ligger nummer et, som egentlig var mit mål her i New York. Jeg skal blive skarpere i den afgørende del af sprinten og blive bedre til at hænge på de bedste på den lange distance, siger Casper Steinfath.

Næste store konkurrence bliver titelforsvaret i Redbull Heavy Water ud for San Franciscos kyst. Sidste år vandt thyboen i de fem til syv meter høje bølger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.