Stephan Andersen spiller fortsat ydmyg

Målmandstræner Lars Høgh kalder ham for førstekeeper, men Stephan Andersen er ydmyg omkring sin nye rolle.

Stephan Andersen spiller fortsat ydmyg

I forbindelse med torsdagens træning under solen i polske Kolobrzeg bekræftede målmandstræner Lars Høgh over for Ritzau, at Stephan Andersen er førstevalget ved EM i Polen og Ukraine.

Hovedpersonen selv er inden lørdagens EM-åbning mod Holland dog meget ydmyg omkring sin nye rolle.

- Jeg glæder mig utroligt meget. Jeg har været med til to slutrunder før, men i en anden rolle i og med, at jeg ikke havde udsigt til spilletid, så det vil jeg glæde mig meget til, hvis det bliver mig, siger Stephan Andersen.

Der har efter Thomas Sørensens EM-exit på grund af en rygskade været hård kamp om at blive førstemålmand mellem Stephan Andersen og Anders Lindegaard.

Men efter Stephan Andersens glimrende kamp i 2-0-testsejren over Australien i weekenden har han været i klar førerposition. Landstræner Morten Olsen har dog ikke i offentligheden ville bekræfte, at Stephan Andersen er førstevalget.

Men nu kan Evian-spilleren altså se frem til at skulle forhindre mål fra Robin van Persie, Arjen Robben og Wesley Sneijder.

- Jeg forbereder mig som til alle andre kampe. Nu er det selvfølgelig lidt noget andet denne gang, da det umiddelbart er min første slutrunde i forhold til spilletid.

- Vi ved, at Holland har fantastiske spillere, som kan noget på egen hånd, så vi skal selvfølgelig være sikre på, at vi får lukket ned og ikke giver gratis muligheder væk til dem, lyder det fra den tidligere Brøndby-profil.

Han har læst op på lektien, hvad spillere som Robin van Persie og Wesley Sneijder angår. De er kendte for at være fantastisk gode til dødbolde.

- Der ingen tvivl om, at de er nogle dygtige frisparksskytter, og vi skal forsøge at undgå at give dem frispark lige uden for vores felt eller straffespark. Og skulle det ske, at de får det, må vi jo håbe, at de rammer bolden lidt skævt, siger Stephan Andersen.

Foruden dette EM har Stephan Andersen repræsenteret Danmark ved EM i 2004 og ved VM for to år siden.

Kampen mod Holland spilles lørdag klokken 18 i ukrainske Kharkiv.

/ritzau/