Stephania Potalivo: Drop kærligheden som succeskriterie

Kærligheden kommer ikke ved at jagte den. Det mener den biografaktuelle skuespillerinde Stephania Potalivo.

Per Arnesen Foto: Free/Per Arnesen

Per Arnesen Foto: Free/Per Arnesen

Når sommerfuglene i maven kilder, og navnet på en helt bestemt person nævnes, så kan det forelskede smil være svært at skjule.

Det er det også for den danske skuespillerinde Stephania Potalivo. Hun fandt nemlig kærligheden tidligere i år i restauratør Nils Petter Bro.

Men den kærlighed, de to deler, er ikke et resultat af en konstant jagt på den eneste ene.

"Sjit Happens"-skuespillerinden mener nemlig, at det er vigtigt ikke at spejle sig selv i et forhold, for, ifølge hende, kommer kærligheden først, når man har fundet ro ved at være single.

- Jeg kan da godt forstå, at nogen virkelig gerne vil have en kæreste, for den tosomhed, du har med en kæreste, kan du ikke få med andre, lyder det fra hende.

- Men jeg tror det er vigtigt, at man lærer at være glad i sit eget selskab, for det er jo ikke redningen at finde en kæreste.

I den nye danske film "Klassefesten 3 - Dåben" tror Anders W. Berthelsens karakter netop, at redningen fra hverdagens trivialiteter skal komme i form af en kæreste. Derfor hyrer vennerne en escortpige, der bliver spillet af Stephania Potalivo, til at agere kæreste for en dag.

Forestillingen om en kæreste, der kan redde en trist tilværelse, har skuespillerinden også observeret i sin omverden. Men den konstante jagt på de famøse sommerfugle i maven, og idéen om at skulle have en kæreste for at være en succes, kan hun ikke identificere sig med.

- Jeg kan ikke have en kæreste bare for at have en. Jeg vil tusind gange hellere være alene, end at have en kæreste blot for tryghedens skyld, fortæller hun ærligt.

Den solkyssede skuespillerinde har siden sit folkelige gennembrud i komedieserien "Sjit Happens" haft mange mandlige bedårer. Hun fortæller dog, at hun alligevel har gået med tanker om, hvorvidt hun nogensinde ville finde en kæreste. Tanker, der blev forstærket jo længere tid hun var single.

Men en ting har altid været sikkert for skuespillerinden: Hun skal være glad alene, før hun kan være glad i et forhold.

- Jeg tror virkelig, at det er vigtigt, at man kan have det godt alene, og at man accepterer, at man godt kan være lykkelig uden en kæreste, slår hun fast.

- Det er der og først der, at man skal finde en kæreste.

Den tredje "Klassefesten"-film har premiere den 6. oktober, hvor Stephania Potalivo spiller overfor filmenes vante trio: Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nikolaj Kopernikus.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst