Steven Spielberg skal uddele priser i Cannes

"Indiana Jones"-instruktøren spiller en central rolle på dette års filmfestival i den sydfranske badeby.

Udland 28. februar 2013 06:13 - Opdateret 28. februar 2013 06:14

Steven Spielberg skal uddele priser i Cannes

En af Hollywoods største filmmagere gennem tiderne, 66-årige Steven Spielberg, bliver juryformand på dette års filmfestival i Cannes.

Den Oscar-vindende succesinstruktør får dermed en vigtig rolle og er med til at uddele priserne på den prestigefyldte festival, der løber af stablen fra 15. til 26. maj i den sydfranske ferieby ved Rivieraen.

Thierry Fremaux, som er med til organisere festivalen, siger om Spielberg, at "hans film, men også han bredspektrede engagement gør ham år efter år til en af de største filmskabere i Hollywood".

- Vi er stolte over at kunne byde ham velkommen, lyder det.

Spielberg har præsenteret adskillige af sine mange film i Cannes, men de fleste har ikke været med i konkurrencerne. Hans film "Sugarland Express" fra 1974 snuppede dog en pris for sit manuskript.

Den kendte instruktør har en lang stribe storfilm på cv'et: Det gælder blandt andre "Dødens Gab", "E.T.", "Schindlers Liste", "Jurassic Park", "Saving Private Ryan" og "Indiana Jones"-serien.

Senest var han blandt de Oscar-nominerede i den tungeste kategori, bedste film, for sin "Lincoln", men måtte se sig slået af Ben Afflecks iranske gidseldrama "Operation Argo".

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...