Stifter forlader Venligboerne

Merete Bonde Pilgaard, Hjørring, mener, at der er gået for meget politik i bevægelsen

Merete Bonde Pilgaard.Privatfoto

Merete Bonde Pilgaard.Privatfoto

HJØRRING:Merete bonde Pilgaard, Hjørring, var blandt stifterne af bevægelsen Venligboerne for omkring seks år siden - men nu forlader hun bevægelsen.

Det afslørede hun torsdag aften på sin facebook-profil:

- Efter mange grundige overvejelser er jeg nået frem til, at jeg ønsker at forlade Venligboerne. Jeg smækker ikke med dørerne - Og jeg er stadig af den overbevisning at de tre nøglesætninger i Venligboerne er noget nær det vigtigste i mødet mellem mennesker:

1. Vær venlig i mødet med andre

2. Vær nysgerrig når du møder mennesker der er forskellige fra dig

3. Mød forskellighed med respekt

Vigtigheden af sætningerne ændrer sig ikke ved, at jeg fremover ikke længere kalder mig Venligbo. Jeg er stadig den samme, med de samme værdier. Det ligger dybt forankret i mig, skriver hun blandt andet.

- Jeg har blot brug for at efterleve disse værdier i et andet regi hvor jeg øver mig i at leve efter dem i min hverdag, overfor de mennesker som jeg støder på: bl.a hos købmanden, på gaden, i bussen, på arbejde, overfor folk som er uenige med mig - og i min egen lille familie, tilføjer hun.

Om årsagen til bruddet skriver hun:

- Jeg må bare forholde mig til, at mange folk rundt om i landet har fået en anden opfattelse af Venligboerne end det jeg fra start havde beskrevet. Det er for mange blevet et projekt som har taget en politisk drejning, hvor flere har udtalt, at de gerne vil bruge projektet som en løftestang til at ændre på fx asyllovgivningen. Den udvikling har jeg ikke lyst til at blive forbundet med, og jeg kan som Venligbostifter ikke forsvare den udvikling. Jeg har hele tiden troet på, at det ville være muligt at adskille Venligboerne og politik, men må forholde mig til, at det ikke er sket i manges bevidsthed, lyder det fra Merete Bonde Pilgaard, der i det daglige arbejder med sundhedsfremme i Hjørring Kommune.

- Derfor vil jeg glæde mig til igen at have fokus på alt det som jeg fra start havde tænkt at det skulle handle om. Det kommer ikke til at hedde noget bestemt. Der bliver ingen fb gruppe, for jeg har erfaret at facebook er et dårligt sted til debat og meningsudveksling, skriver hun.

Merete Bonde Pilgaard vil nu bruge kræfterne "analogt":

- Jeg ved at jeg undervejs også har stødt nogen, og til det må jeg bare sige: det har aldrig været min hensigt. Det er også en af grundene til at jeg må væk fra facebook som stedet, hvor jeg forklarer mig. Det skal gøres face to face. Det ved jeg nu. Med alle de vigtige nuancer der ligger i at være sammen med mennesker i den analoge verden.tn

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.