"Stille Hjerte" løb med Bodil-priserne

Det rørende familiedrama om en uhelbredelig syg mor, der vil begå selvmord, får hele fire statuetter.

For tredje gang i sit liv kunne instruktøren Bille August løfte en Bodil-statuette for at stå bag den bedste film, da der lørdag aften blev uddelt priser i Bremen Teater i København.

Første gang, instruktøren fik den prestigefyldte pris var for filmen "Honningmåne" i 1979 og anden gang var i 1988, hvor "Pelle Erobreren" blev kåret som bedste film.

Ved årets uddeling var det hans rørende familiedrama "Stille Hjerte", der sikrede ham prisen. Filmen har Ghita Nørby i hovedrollen som den uhelbredeligt syge mor, der beslutter sig for at samle familien til en afskedsweekend, inden hun begår selvmord.

- "Stille Hjerte" har vundet vores hjerter og Bille August har understreget, at han er en af vore helt store instruktører, når han som her rammer og holder sin egen tone rent, lød det fra Bodil-komitéen i begrundelsen.

- Som personinstruktør er Bille August en mester. Han er også en mester til med kameraet forrest at finde vej i hjertets irgange. Derfor er det os en ære og fornøjelse at kunne overrække en stor dansk instruktør hans tredje og godt og grundigt velfortjente Bodil, lød det fra scenen.

Men Bille August er ikke den eneste, der modtager en pris for Stille Hjerte. Filmen blev nemlig aftenens helt store vinder med fire statuetter.

Det unge skuespiltalent Danica Curcic, der spiller den sårbare datter Sanne i filmen, vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle, mens Pilou Asbæk modtog prisen for bedste mandlige birolle. Han spiller hendes kæreste i filmen.

For første gang kårede de danske filmkritikere, der står bag Bodil-prisen, i år det bedste filmmanuskript, og den pris gik til Christian Torpe for "Stille Hjerte".

Bedste mandlige hovedrolle og bedste kvindelige birolle gik til Henrik Birch og Susanne Storm for deres roller i "Klumpfisken".

Årets Æres Bodil gik i år til den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen. Han modtog prisen for sin lange og inspirerende karriere og fordi, han har medvirket til at knytte et bånd mellem Danmark og den internationale filmverden.

Det er 68. gang, Bodil-priserne er blevet uddelt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.