Danmark

Stille og vådt ved københavnske EM-skærme

Søndag eftermiddag er der særdeles stille ved de københavnske EM-storskærme. Vagter tror dog på stort fremmøde

Stille og vådt ved københavnske EM-skærme

I Kongens Have er græsset vådt og mennesketomt inden aftenens EM-kamp mellem Danmark og Tyskland.

Store hegn indrammer pladsen foran de to storskærme, DR har sat op for at trække folk til udendørs EM-fodboldfest. Søndag formiddag fylder vagter i sorte og karakteristiske neongule jakker dog mest i landskabet.

Turistgrupper bevæger sig ind over græsset, mens flere cyklister får at vide, at de må trække cyklen uden om indhegningerne.

For selvom pølsevogne, burger-bikse og øltelte er lukkede nu, åbner de senere, og der skal være styr på sagerne, når flere tusind fodboldfans begynder at strømme til, som vagterne forventer.

Angiveligt er der plads til omkring 20.000 i den københavnske have, og sikkerhedspersonalet regner med, at fodboldglade folk vil trodse det grå vejr for at se kampen under åben himmel.

- Sidst kom folk en halv time før kampen i et kæmpe ryk, som en af vagterne siger.

Derfor er det indhegnede område blevet gjort større, end det tidligere har været, og antallet af vagter er blevet skruet op efter onsdagens kamp, hvor flere EM-glade gæster blev afvist ved indgangene til haven på grund af pladsmangel.

Også på Ofelia Beach på Kvæsthusmolen i København er der stillet to storskærme op, som TV2 står bag. Ved første øjekast er der godt med folk i området.

Mange har små børn og barnevogne med sig, og menneskestrømmen synes at bevæge sig i én retning.

Ned mod indgangen til de sandskulpturer, der står bag den store EM-storskærm, hvor der begynder at danne sig en kø.

Til gengæld sidder kun en enkelt og drikker sin cola med en høj hat i rød-hvide farver på hovedet.

Vagterne anslår, at folk vil begynde at dukke op ved 19-tiden, og også på Ofelia Beach er forventningerne til aftenens kamp høje, lyder det overbevisende fra en af vagterne.

Danmark og Tyskland møder hinanden i den afgørende kamp klokken 20:45.

/ritzau/