Stjal guldringe og truede ekspedient

21-årig dømt for flere forhold - blandet tyveri fra guldsmed samt trusler mod ekspedient

Tyveri af ringe for knap 30.000 kroner fra guldsmed N . P. Nielsen var med i dommen over den 21-årige. Arkivfoto

Tyveri af ringe for knap 30.000 kroner fra guldsmed N . P. Nielsen var med i dommen over den 21-årige. Arkivfoto

AALBORG:En 21-årig mand blev onsdag ved Retten i Aalborg idømt fire måneder fængslet - blandt andet for et frækt tyveri af otte guldringe fra guldsmedeforretningen NP Nielsen i Aalborg samt trusler om vold.

De to sager havde dog intet med hinanden at gøre. Tyveriet af guldringene skete 14. januar i år, hvor tre mænd indfandt sig hos guldsmeden, angiveligt for at stjæle en bakke med ringe.

De to andre forlod dog forretningen tomhændet, men den 21-årige erkendte i retten, at han stjal otte guldringe til en værdi af 27.370 kroner, som han senere solgte videre, fortæller anklager Merete Dresager.

To dømt for trusler

I sagen on trusler var den 21-årige tiltalt sammen med en 19-årig medgerningsmand.

Truslerne fandt sted 13. august sidste år på Shell i Nørresundby, hvor de to mænd forsøgte at få ekspedienten til at trække en sag mod den 19-årige tilbage.

En sag, der er tilbage fra maj 2013, hvor den 19-årige også havde truet ekspedienten. I følge anklageskriftet opsøgte de to tiltalte altså ekspedienten på Shell nogle måneder senere, og truede blandt andet med at smadre ham, hvis ikke han trak sagen tilbage.

Begge nægtede at have truet ekspedienten, men retten lagde altså vægt på vidneudsagnene, og idømte den 19-årige 60 dages fængsel, forklarer Merete Dresager.

Den 21-åriges straf på fire måneders fængsel indeholdt udover tyveriet af guldringe og trusler også kørsel uden kørekort og tyveri af en knallert.

Begge udbad sig betænkningstid angående en eventuel anke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.