Stjerne: Tykke-snak på tv skal forbydes

At være modbydelig ved andre er ikke sjovt. Det mener skuespillerinden Jennifer Lawrence, som vil gøre op med Hollywoods kropsnormer.

Stjerne: Tykke-snak på tv skal forbydes

Hvis man ikke må ryge, knalde eller bande på tv, så burde man heller ikke have lov til at kalde nogen for tyk.

Det mener skuespillerinden Jennifer Lawrence, som nu slår endnu et slag mod Hollywoods portrættering af kvindekroppen.

Lawrence, som selv har fået kritik for hendes modvilje mod at tabe sig til filmroller, mener, at medierne bør tage ansvar for det signal, de sender til unge seere - særligt unge kvinder. Det skriver Huffington Post.

- Unge piger ser de her tv-serier og lærer, hvordan man bør tale, og hvordan man er cool. Og lige pludselig er man sjov, hvis man gør grin med pigen i den grimme kjole, siger hun ifølge Huffington Post i et interview med tv-værten Barbara Walters og fortsætter:

- Og ordet tyk! Jeg synes, det burde være ulovligt at kalde nogen for tyk på tv. Hvis vi laver regler for cigaretter, sex og bandeord på grund af den skadelige effekt på de yngre generationer, hvorfor regulerer vi så ikke så noget som at kalde folk for tykke?, siger den 23-årige skuespillerinde.

Det var særligt Lawrences modvilje mod at tabe sig til rollen som Katniss Everdeen i filmserien "Hunger Games", der har bragt hende i mediernes søgelys. Men chancen for at vise en normal kvindekrop i en stor Hollywood-produktion er en mulighed, der ikke bør forpasses, mener skuespillerinden.

- Vi har muligheden for at kontrollere det billede, som unge piger kommer til at se på. De ser nok kroppe, som de aldrig vil kunne opnå selv, og det er en fantastisk mulighed for den her industri at befri sig fra det, siger hun til The Guardian.

Den Oscar-vindende Jennifer Lawrence er lige nu aktuel i "Hunger Games: Catching Fire" og kan i begyndelsen af næste år opleves i selskab med blandt andet Christian Bale og Bradley Cooper i filmen "American Hustle".

Newspaq

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.