Stjernekok på KatFizk

Thomas Pasfall i køkkenet

Thomas Pasfall - lige midt i gourmetretterne.
Foto: Ulrik Bang

Thomas Pasfall - lige midt i gourmetretterne. Foto: Ulrik Bang

FREDERIKSHAVN:Kokken Thomas Pasfall fra gourmetrestauranten Munkebo Kro på Fyn gæsteoptræder for en enkelt sommeraften på KatFizk i Frederikshavn, hvor han overtager køkkenet. Det er der flere gode forklaringer på. - Jeg holder jo meget af at servere fisk, og jeg har i 16 år haft et upåklageligt samarbejde med Claus Høeg fra PC-Fisk, som stadig er leverandør til os. Han syntes, det kunne være en god idé at hygge jeg hyggede om gæsterne en sommeraften, siger Pasfall, der har rygende travlt - men alligevel har revet en aften ud af kalenderen. Pasfall serverer fisk, som han bedst kan lide det. - Fiskeretter skal selvfølgelig fremstilles af friskfanget fisk og tilberedes og så enkelt som muligt, siger Pasfall, der selv har sammensat aftenens menu. Denne særlige aften byder KatFizk bl.a. på jomfruhummer med cruste, spicy rødtunge i rulle, spys af kammuslinger, østers og rygeost og iskold blåmuslingesuppe med koriander. Når gæsterne har trukket vejret, er der grillet Kattegat-fisk med nye kartofler og til dessert polka-jordbær med trifli og sorbet. - For en aften flytter vi simpelthen Munkebo Kro til Vendsyssel - og jeg glæder mig meget til at servere fisk for frederikshavnerne på et smukt sted lige i vandkanten, siger Thomas Pasfall. I sin tid var han chefkok på Restaurant Gråanden, inden han i 2000 overtog Munkebo Kro - en restaurant der i øvrigt blev kåret til Årets Restaurant i 2004. En repræsentant fra Philipson Wine, der har sammensat aftenens vinmenu, vil introducere gæsterne til grappaens univers.